Menu
A1 vierde op toernooi Terborg

A1 vierde op toernooi Terborg

Ajax A1 is als vierde geëindigd op het internationale jeugdtoernooi van Terborg. De ploeg van trainer Fons Groenendijk verloor de strijd om de derde plaats van Vitesse, na strafschoppen.

Ajax A1 begon het toernooi vrijdagavond met een 3-2-overwinning op Atletico Minero. Zaterdag bleef de A1 ongeslagen, maar gewonnen werd er niet. Gelijke spelen tegen Bayer Leverkusen (2-2) en FC Porto (0-0) brachten de Amsterdammers als tweede in de poule in de kruisfinale.

Daarin wachtte zondagochtend meervoudig winnaar Cruzeiro. De Brazilianen, onder andere oud-Ajacied Maxwell kwam van deze ploeg, wonnen met 0-2. Ajax restte de strijd om 'het brons'. Landgenoot Vitesse was daarin de opponent en hoewel Ajax veel kansen kreeg om met een zege het toernooi als derde te verlaten, lukte dat niet. De Amsterdammers werd een penalty onthouden en kreeg in plaats daarvan zelfs een gele kaart wegens een vermeende schwalbe . De strijd eindigde doelpuntloos, maar bij de penalty's legde Ajax het nipt af, 5-4.

Behalve Ajax A1 waren ook andere jeugdteams afgelopen weekeinde actief op toernooien. Ajax C1 werd negende op het Marveld-toernooi in Groenlo. Ajax D2 eindigde zonder te verliezen op een vijfde plaats op het Lesley Boerebachtoernooi en Ajax E2 eindigde als vierde bij SO Soest.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Terborgtoernooi

Aanvoerder Danzell Gravenberch neemt de beker die hoort bij de vierde plaats in ontvangst. Aanvoerder Danzell Gravenberch neemt de beker die hoort bij de vierde plaats in ontvangst.