Menu
A1 weer te sterk voor Feyenoord

A1 weer te sterk voor Feyenoord

Ook in de tweede Ajax - Feyenoord binnen 16 dagen waren de Amsterdammers sterker dan de opponent, 3-0.

Ajax A1 viert feest na een doelpunt. Ajax A1 viert feest na een doelpunt.

Zestien dagen terug ontmoetten beide elftallen elkaar voor het eerst dit seizoen in de ArenA tijdens de strijd om de Super Cup bij A-junioren. Ajax stond daar als landskampioen 2005-2006, Feyenoord als bekerwinnaar. De Amsterdammers wonnen dat duel met 5-0. Maandagavond keerden de teams voor het eerst sinds lange tijd terug op de Toekomst voor hun kleine Klassieker. Voor het resultaat maakte het weinig uit of er nou in het stadion of op het kunstgrasveld van het jeugdcomplex werd gespeeld. Ajax won met 3-0.

Dat er twee seizoenen niet op de Toekomst gespeeld werd, had te maken met ernstige ongeregeldheden die na een duel tussen Jong Ajax en Jong Feyenoord uitbraken. De KNVB besloot daarop dat alle duels tussen deze clubs in het stadion, dan wel de ArenA dan wel De Kuip, gespeeld moesten worden. Tot dinsdagavond dus. Toen keerden de teams na twee seizoenen terug op de Toekomst. Het ging allemaal naar tevredenheid; het was gezellig druk. Het enige minpuntje was dat de wedstrijd niet op het hoofdveld kon worden afgewerkt vanwege de overvloedige regenval, maar dat de teams naar het kunstgrasveld moesten uitwijken.

Jordy Brouwer heerst aan de bal. Jordy Brouwer heerst aan de bal.

Dat Ajax de lakens wilde uitdelen, maakte de thuisploeg al in de eerste minuut duidelijk. Jan-Arie van der Heijden nam direct de Feyenoord-doelman op de proef, maar het schot van de jeugdinternational werd nog gestopt. Ajax was heer en meester maar kon dat in de eerste helft alleen door een doelpunt in de 23ste minuut uitdrukken. Marvin Hasselbaink zette voor vanaf rechts en Jordy Brouwer tikte de bal, achter zijn standbeen, binnen; 1-0.

Jeffrey Sarpong zet Ajax op 3-0. Jeffrey Sarpong zet Ajax op 3-0.

In de tweede minuut van de tweede helft verdubbelde Ajax de marge. Jeffrey Sarpong profiteerde van een klutsbal na een inzet van Jordy Brouwer, 2-0. Zes minuten later schoot de jonge Ajacied opnieuw raak en hij gooide met die goal de wedstrijd definitief op slot. Veel gebeurde er niet meer en Feyenoord kon, op een momentje na, niet gevaarlijk worden voor het doel van Koen Verhoeff. Ajax speelde rommelig maar de ruime en verdiende zege kwam geen moment in gevaar. Trainer Sonny Silooy was tevreden: ,,Dat we met 3-0 winnen is keurig", aldus de oefenmeester. ,,Omdat het had geregend, was het kunstgrasveld glad en snel en dat is moeilijk spelen. Maar we hebben het goed gedaan."

Opstelling Ajax A1:
Koen Verhoeff; Vito Wormgoor, Gregory van der Wiel, Toby Alderweireld, Nathaniel Will; Vurnon Anita, Jeffrey Sarpong, Jan-Arie van der Heijden (80. Joey Godée); Marvin Hasselbaink (62. Jordi Schell), Jordy Brouwer, John Goossens