Menu

A1 wint klassieker

De A1 van Ajax heeft dinsdagavond in Rotterdam met 2-1 gewonnen van Feyenoord. Beide Ajax-doelpunten kwamen op naam van Daniel de Ridder.

Al vroeg in de eerste helft had Ajax op voorsprong moeten komen maar de ploeg verzuimde dit. Zoals vaker gebeurt, scoorde de tegenstander aan de andere kant wel. De Rotterdammers namen na de 1-0 het initiatief over en hadden uit moeten lopen naar een ruimere voorsprong.

Gelukkig voor Ajax gebeurde dit niet waarna Daniel de Ridder na een half uur spelen de gelijkmaker binnenschoot. Drie minuten voor tijd werd hij de held van het duel door nogmaals te scoren en zo te zorgen dat de drie punten mee naar Amsterdam gingen.

Door de overwinning op Feyenoord klimt Ajax verder op de ranglijst. Toch was trainer Danny Blind, ondanks de zege, niet geheel tevreden. ,,Het was een slechte wedstrijd. Het was onze kans om de goede lijn voort te zetten. We hebben de afgelopen weken goed getraind en gespeeld. Maar omdat Feyenoord verzuimde te scoren, hadden wij het geluk ook eens aan onze kant. En dat hadden we na alle pech in het eerste gedeelte van dit seizoen ook wel eens verdiend.”

De A1 speelt op zaterdag 9 november opnieuw een uitwedstrijd. Dan speelt de ploeg van Danny Blind om half drie in Doetinchem tegen De Graafschap.

De stand:
Vitesse 9-21
Willem II 9-18
SC Heerenveen 9-17
PSV 9-17
AZ 9-15
FC Twente 9-15
FC Utrecht 10-13
Ajax 9-14
ADO Den Haag 9-11
Sparta 10-11
Feyenoord 9-10
NEC 9-9
Fortuna Sittard 10-9
De Graafschap 10-4