Menu
A1 zet zegereeks voort

A1 zet zegereeks voort

Ajax A1 heeft voor de vierde wedstrijd op rij drie punten veroverd. Op de Toekomst werd het hooggeplaatste FC Twente/Heracles met 2-1 verslagen.

Juichen na de 1-0 van Uiterloo. Juichen na de 1-0 van Uiterloo.

Met vier overwinningen op rij is Ajax in de A-juniorencompetitie weer een ploeg waar rekening mee moet worden gehouden. En daar is trainer Sonny Silooy natuurlijk tevreden over. ,,We hebben in het begin van de competitie heel veel punten laten liggen door stommiteiten. Als we dat niet hadden gedaan zouden we nu echt bovenin meedraaien. Ik ben blij dat we opnieuw hebben kunnen winnen. FC Twente/Heracles is toch een lastige tegenstander. Het was geen makkelijke overwinning, maar wel een verdiende. Vooral over de inzet van die jongens ben ik zeer tevreden.”

Ajax begon op de Toekomst redelijk goed aan het duel met de nummer drie van de ranglijst. Na een paar kleine kansjes zette Rafael Uiterloo Ajax in de negentiende minuut op 1-0. Hij schoot binnen na een voorzet van Jordi Schell. De doelpuntenmaker werd echter wel meteen gewisseld voor Leandro Resida: een disciplinaire maatregel.

In het kwartier voor rust begon de thuisploeg slordiger te worden. ,,We begonnen fouten te maken en lieten Twente zo weer terug in de wedstrijd komen”, aldus Silooy, die in de 40ste minuut moest toezien dat het 1-1 werd. In de tweede helft werd Ajax weer de bovenliggende ploeg. Resida maakte in de 73ste minuut de winnende treffer. Erixon Danso bereikte op links de achterlijn en speelde naar Lazic die de bal knap controleerde en Resida bediende. Dankzij de zege stijgt Ajax naar de zesde plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper AZ bedraagt zeven punten.

Opstelling Ajax A1: Ouwerkerk; Will, Aslan, Blind (84. Van der Meulen), Supusepa; Olijve (81. Lachman), Schell, Uiterloo (20. Resida); Campos, Zeegelaar (46. Danso), Lazic.


Danillo Campos schudt zijn tegenstander van zich af. Danillo Campos schudt zijn tegenstander van zich af.Daley Blind controleert de bal. Hij werd ongeveer tien minuten voor tijd gewisseld. Daley Blind controleert de bal. Hij werd ongeveer tien minuten voor tijd gewisseld.

Christian Supusepa legt aan voor een schot. Christian Supusepa legt aan voor een schot.