Menu

AA Gent ontslaat trainer Houwaart

GENT (ANP/BELGA) - De Belgische voetbalclub AA Gent heeft zijn Nederlandse trainer Henk Houwaart woensdag ontslagen. Dat heeft de club meegedeeld.

Aanleiding is de slechte prestatie van AA Gent in de UEFA-wedstijd dinsdag tegen Ajax, die met 0-6 werd verloren. Het rommelde al langer bij Gent tussen Houwaart en assistent-trainer Herman Vermeulen. De laatste zal voorlopig de trainingen leiden.

Het ontslag van Houwaart komt niet onverwacht. AA Gent-voorzitter De Witte gaf dinsdagavond na de nederlaag al aan ,,moeilijk twintig spelers te kunnen ontslaan''.

Voor donderdag stond een crisisberaad op het programma. Gent begon de competitie voortvarend met tien punten uit vijf duels, maar het spel overtuigde niet. Ook had Houwaart niet de onvoorwaardelijke steun van de spelersploeg en de clubleiding zag niet hem, maar assistent-trainer Vermeulen als de man die voor continuiteit moet zorgen.

De 55-jarige Hagenaar volgde dit seizoen de populaire Noorse coach Sollied op. Hij had het gevoel dat een deel van de groep niet achter hem stond, vooral spelers die er vorig seizoen ook al speelden. ,,De geest van Sollied dwaalt nog over het Jules Otten-stadion.''

Houwaart begon zijn trainerscarriere in 1976 bij SK Roeselare en was voor zijn komst naar de Koninklijke AA Gent, zes jaar trainer van Harelbeke.