Menu

Aandacht voor standaardsituaties

De bekerwedstrijd tegen NAC Breda is voor Ajax de tweede van drie duels in een week. De selectie bereidde zich dan ook rustig voor op het Amstel-Cuptreffen. Op de training was er veel aandacht voor standaardsituaties als corners en vrije trappen en, belangrijk voor een bekerduel, iedereen moest strafschoppen nemen.

Ajax trainde zoals gebruikelijk veel op het positiespel. Met een grote rondo werd ook het een keer raken verder geperfectioneerd.

Een aanzienlijk deel van de training was reserveerd voor het oefenen van de dode spelmomenten. Wesley Sneijder nam een serie corners die door Wesley Sonck, Zlatan Ibrahimovic, Julien Escudé, Petri Pasanen en Rafael van der Vaart tot doelpunt gepromoveerd dienden te worden. De kopsterke selectieleden werkten ook aan de verfijning van de indirecte vrije trap en de twee Wesley's schoten ook nog een serie directe vrije trappen langs het muurtje van gele poppen. Ronald Koeman gaf de aanwijzingen en deed het zelf af en toe even voor.

Voordat de spelers van het veld mochten, moesten zij allen een strafschop nemen. Geen overbodige luxe natuurlijk, want een bekerduel brengt altijd de mogelijkheid van een penaltyserie met zich mee.

Voor Jari Litmanen was een strafschop niet genoeg. De Fin begaf zich naar het andere doel en repeteerde zijn aanloop en afwerking. Vervolgens bleef de altijd gedreven Litmanen nog een aanzienlijke tijd bij het doel oefenen op zijn dribbel en het schieten op doel met zowel links als rechts.

Tomás Galásek, Wamberto en Tom Soetaers moesten zich op het andere veld beperken tot loopwerk, herstellende als zij zijn van blessures.