Menu
Aanrijding spelersbus op eerste dag

Aanrijding spelersbus op eerste dag

Op de dag van aankomst trainde Ajax zondagmiddag voor het eerst op het trainingscomplex van Palmeiras. De busrit van het hotel naar het trainingsveld verliep niet helemaal vlekkeloos. Een botsing met een kleine zwarte auto leverde de spelersbus schade op. ‘Ooggetuige’ Theo Janssen doet verslag.

Janssen zat aan de kant van de bus waar de aanrijding gebeurde. ,,Onze bus en die zwarte auto stonden naast elkaar en wilden allebei rechtsaf slaan. Ineens ramde onze bus die auto vol. Je hoorde hem helemaal langs de zijkant van de bus schrapen. Of ik er van schrok? Ik schrok er eigenlijk vooral van dat onze Braziliaanse buschauffeur gewoon doorreed. Waarom hij dat deed, werd niet helemaal duidelijk. Hij zal als inwoner van de stad ongetwijfeld weten hoe het verkeer hier werkt. Hopelijk gaat het de rest van de week beter.”

Nadat Janssen zijn zegje over de aanrijding had gedaan ging hij samen met de andere spelers voor het eerst het trainingsveld op. Na de ultralange reis van liefst zestien uur van Schiphol-Oost naar São Paulo werden de spelers om 17:00 uur lokale tijd (drie uur vroeger dan in Nederland) voor het eerst aan de (trainings)arbeid gezet. Na een paar uur rust in het hotel vermaakten de spelers zich met enkele grote rondo’s en andere oefeningen.

Frank de Boer kon op het complex van Palmeiras over een volledig fitte groep beschikken. Alle 25 spelers deden met de groepstraining mee. Alleen Miralem Sulejmani verliet de training een beetje trekkebenend, maar het zag er niet ernstig uit. De spelers werkten de training in speciale tenues met sponsor Mongeral AEGON af. De Braziliaanse tak van Ajax’ hoofdsponsor prijkt deze week op de shirts van de Ajacieden. Ook zaterdag zal Ajax in de oefenwedstrijd tegen Palmeiras in een aangepast tenue spelen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots

De spelersbus kwam niet ongeschonden bij de eerste training aan. De spelersbus kwam niet ongeschonden bij de eerste training aan.
De spelers op weg naar de eerste training in Brazilië. De spelers op weg naar de eerste training in Brazilië.
Aras Özbiliz en Derk Boerrigter behoren tot de groep van 25 fitte spelers. Aras Özbiliz en Derk Boerrigter behoren tot de groep van 25 fitte spelers.
Assistent-coach Hennie Spijkerman in gesprek met Theo Janssen en André Ooijer. Assistent-coach Hennie Spijkerman in gesprek met Theo Janssen en André Ooijer.
Ricardo van Rhijn is er ook bij in Brazilië. Ricardo van Rhijn is er ook bij in Brazilië.
Miralem Sulejmani verliet trekkebenend het trainingsveld. Miralem Sulejmani verliet trekkebenend het trainingsveld.