Menu
'Aantonen dat hier niets te halen valt'

'Aantonen dat hier niets te halen valt'

Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd heten Edwin van der Sar en Frank de Boer de fans welkom in de Amsterdam ArenA. Beurtelings schrijven de directeur marketing en hoofdcoach van Ajax een persoonlijk voorwoord in het programmaboekje Ajax Kick Off. Bij Ajax - PSV, de eerste thuiswedstrijd van 2014 is het de beurt aan Van der Sar.

Beste Ajacieden,

Hartelijk welkom bij Ajax - PSV, in de al wekenlang uitverkochte Amsterdam ArenA.

Meteen een grote wedstrijd aan het begin van de tweede seizoenshelft. Dat is voor de spelers lekker beginnen. Niemand hoeft het belang van deze wedstrijd te benadrukken, bij zulke wedstrijden komt de motivatie uit de spelers zelf.

Vanwege de winterstop wordt al weken naar deze topper uitgekeken, ook door mijzelf. Gezien de stand op de ranglijst mag ik dat woord misschien niet gebruiken, maar ik zie dit wel degelijk als een topper. PSV is een topclub met een kwalitatief goede selectie. Zij zijn vandaag gebrand op een goed resultaat, daar is iedereen van overtuigd. En wij zijn de regerend landskampioen en staan bovenaan in de Eredivisie. Een topper dus. Frank de Boer en zijn staf zullen deze ontmoeting ook absoluut als topwedstrijd benaderen.

Tijdens het trainingskamp in het Turkse Belek sprak Frank al uit dat hij in deze eerste week als doelstelling heeft om twee knock-outs uit te delen. Daarmee doelt hij natuurlijk op de wedstrijd van vandaag, maar ook op de bekerontmoeting woensdag tegen Feyenoord. Ik ben waanzinnig trots op onze supporters als ik zie hoe massaal ze kaarten hebben gekocht voor die bekerwedstrijd. In een periode van drie weken verkochten we bijna 50.000 kaarten. Ik hoop natuurlijk dat, tussen het moment dat ik dit schrijf en de aftrap van Ajax-Feyenoord, de resterende kaarten aan de man worden gebracht.

Maar laten we ons voor nu richten op Ajax - PSV. Ik was zelf, samen met mensen van Aegon en adidas, ook enkele dagen in Turkije. Daar heb ik van dichtbij gezien dat de technische staf niet alleen beschikt over een nagenoeg fitte selectie, maar ook over heel veel spelers in vorm. Dat betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden. Eergisteren al, bij het bekendmaken van de wedstrijdselectie van achttien spelers. En vandaag bij het maken van de basis-elf. Maar iedereen weet dat Ajax de gehele groep van ruim twintig man hard nodig heeft in de volle weken die we voor de boeg hebben. De komende maanden worden de prijzen verdeeld. Willen we kans maken dan valt of staat het juist vaak bij de kwaliteit en de mentaliteit van de groep spelers die misschien niet standaard bij de eerste elf hoort.

De tijd dat PSV veelvuldig in de ArenA wist te winnen ligt gelukkig al jaren achter ons. Vandaag moeten we wederom aantonen dat hier niks te halen is. Gezien de 4-0-nederlaag in Eindhoven hebben we ook nog wat recht te zetten.

Ik wens iedereen heel veel plezier bij Ajax - PSV.

Edwin van der Sar
Directeur Marketing