Menu
Aantrekkelijk schouwspel in De Lutte

Aantrekkelijk schouwspel in De Lutte

Ajax trainde deze donderdagochtend voor de vierde dag op het veld van SV De Lutte. Dat gebeurde zonder Kolbeinn Sigthórsson die uit voorzorg de fiets verkoos boven de bal. De IJslander heeft lichte enkelklachten.

Ook vandaag wisten veel liefhebbers de weg weer te vinden naar het voetbalveld van SV De Lutte. Daar zagen zij onder andere een enthousiast klappende selectie. Reden was altijd een indrukwekkende uitvoering van de oefeningen, door onder andere Riechedly Bazoer.

Na flink veel trainingsvormen waarin het kortere werk werd getraind, met als extra moeilijkheidsgraad de poppen, was het tijd voor het hoofddoel van de training: korte partijtjes van vijf tegen vijf waarbij de keepers bleven staan. De keepers Peter Leeuwenburgh en Norbert Alblas kregen assistentie van Maurits Schmitz en Xavier Mous. Zo hoefde keeperstrainer Carlo l'Ami dus niet opnieuw tussen de palen.

De partijen duurden vijf minuten. Snel drukzetten bleek veelal lonend en leverde mooie treffers op. Maar een iets mindere uitvoering werd feilloos opgepikt door de tegenpartij en zij profiteerde dan optimaal middels een succesvolle razendsnelle omschakeling.

Het team van Kenny Tete, Richairo Zivkovic, Stefano Denswil en Ricardo Kishna bleek uiteindelijk het hoogste puntenaantal te hebben gescoord. Zij haastten zich na afloop naar de Ajax-fotograaf om hun succesvolle formatie te vereeuwigen.

Vanmiddag genieten de Ajacieden van een teamuitje. Morgenochtend om 10:30 uur staat alweer de laatste training in De Lutte op het programma. Zaterdag volgen dan nog de oefenwedstrijden tegen Achilles '29 (in De Lutte) en Real Sociedad (bij HHC in Hardenberg).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Keepers Xavier Mous en Maurits Schmitz waren 'ingevlogen' om te assisteren bij de partijtjes. Keepers Xavier Mous en Maurits Schmitz waren 'ingevlogen' om te assisteren bij de partijtjes.
Bazoer krijgt de lachers op zijn hand bij de 'ladderoefening'. Bazoer krijgt de lachers op zijn hand bij de 'ladderoefening'.
De Sa, Serero en Riedewald geconcentreerd aan het werk. De Sa, Serero en Riedewald geconcentreerd aan het werk.
Deens onderonsje tussen Lasse Schöne en Nicolai Boilesen. Deens onderonsje tussen Lasse Schöne en Nicolai Boilesen.
Het is warm in De Lutte. Daarom moet er veel en vaak gedronken worden. Het is warm in De Lutte. Daarom moet er veel en vaak gedronken worden.
Met gevaar voor eigen leven werpt Xavier Mous zich voor de bal. Met gevaar voor eigen leven werpt Xavier Mous zich voor de bal.
De trotse winnaars: Stefano Denswil, Ricardo Kishna, Kenny Tete en Richairo Zivkovic! De trotse winnaars: Stefano Denswil, Ricardo Kishna, Kenny Tete en Richairo Zivkovic!