Menu
Aanvallers Ajax in vorm

Aanvallers Ajax in vorm

De voorlaatste training in aanloop naar het duel met FC Groningen zat bomvol mooie treffers. Jan Vertonghen en Eyong Enoh misten de doelpuntrijke oefensessie vanwege blessures.

Pure schoonheid: Miralem Sulejmani zweeft boven het Amsterdamse trainingsveld. Pure schoonheid: Miralem Sulejmani zweeft boven het Amsterdamse trainingsveld.

Al tijdens de partijvormen werd er regelmatig een mooi doelpuntje gemaakt, maar bij het afsluitende afwerken op doel lieten de Ajacieden zich echt van hun sierlijkste kant zien. De spelers deden hun uiterste best om iedere voorzet vanaf de zijkanten zo fraai mogelijk achter doelmannen Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer te werken. Zo ontstond er een grappig ‘wedstrijdje’ tussen de keepers en een select groepje veldspelers. Bij iedere bal die er in ging, kraaiden de veldspelers van plezier. Bij iedere redding was het de beurt aan de keepers om te gaan joelen.
Dario Cvitanich en Thomas Vermaelen lieten zien over een perfecte kopbal te beschikken. Miralem Sulejmani en Luis Suarez oefenden hun omhaal en Jeffrey Sarpong en Siem de Jong probeerden met keiharde volleys de doelmannen te verrassen.
Dario Cvitanich staat klaar om toe te slaan. Dario Cvitanich staat klaar om toe te slaan.

Jan Vertonghen en Eyong Enoh verschenen vrijdag niet op het trainingsveld. Vertonghen heeft last van zijn lies en liet de buitentraining uit voorzorg aan zich voorbijgaan. Enoh kampt met een spierblessure. Ook Daley Blind (lies) verscheen niet buiten. Rasmus Lindgren (enkel) werkte samen met fysiotherapeut Jos Kortekaas aan zijn herstel. Of de Zweed op tijd fit is voor het duel met FC Groningen, is niet zeker.
Het afmaken op het doel werd een duel tussen de veldspelers en de doelmannen. Het afmaken op het doel werd een duel tussen de veldspelers en de doelmannen.
Ook Luis Suarez oefende zijn omhaal. Ook Luis Suarez oefende zijn omhaal.
Dario Cvitanich weet Kenneth Vermeer dit keer niet te verrassen. Dario Cvitanich weet Kenneth Vermeer dit keer niet te verrassen.
Tijdens de partijvorm is Toby Alderweireld Maarten Stekelenburg voorbij. Tijdens de partijvorm is Toby Alderweireld Maarten Stekelenburg voorbij.
Evander Sno grijpt goed verdedigend in. Evander Sno grijpt goed verdedigend in.
Rasmus Lindgren deed vrijdag nog niet met de groep mee. Rasmus Lindgren deed vrijdag nog niet met de groep mee.