Menu
Aanvallers stellen vizier scherp

Aanvallers stellen vizier scherp

De afgelopen weken komt de doelpuntenproductie vooral van de verdedigers en de middenvelders. Wellicht dat zondag tegen PEC Zwolle de aanvallers weer een prominente rol in de score zullen opeisen. Tijdens de training werd er donderdag extra op de afronding gehamerd. Onder leiding van assistent-coach Dennis Bergkamp stelden de aanvallers het vizier op scherp.

Isaac Cuenca kon nog niet meedoen met de afwerkoefeningen. De huurling van FC Barcelona kampt met knieklachten en trainde daarom apart met fysiotherapeut Frank van Deursen. Ook Mitchell Dijks (enkel) ontbrak op de groepstraining. Lucas Andersen, Tobias Sana en Nicolai Boilesen trainden wel volledig mee.

Eerder dit seizoen eindigde PEC Zwolle - Ajax in 2-4. Met twee goals van Viktor Fischer en treffers van Siem de Jong en Toby Alderweireld hadden de aanvallers toen een behoorlijk aandeel in de score. Benieuwd hoe het zondag ArenA afloopt. PEC heeft twee maanden geleden op bezoek bij PSV bewezen dat het op vreemde bodem voor een verrassend resultaat kan zorgen. De overwinning in Eindhoven was ook de laatste uitzege van PEC.

Ajax - PEC Zwolle begint zondag om 14:30 uur in de Amsterdam ArenA. Er zijn inmiddels ruim 49.500 kaarten verkocht. Kaarten zijn voor iedereen verkrijgbaar.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Christian Eriksen kopt de bal weg onder toeziend oog van landgenoot Lucas Andersen. Christian Eriksen kopt de bal weg onder toeziend oog van landgenoot Lucas Andersen.
Isaac Cuenca trainde apart van de groep. Isaac Cuenca trainde apart van de groep.
Siem de Jong in duel met Thulani Serero. Siem de Jong in duel met Thulani Serero.
Dennis Bergkamp instrueert de aanvallers. Dennis Bergkamp instrueert de aanvallers.