Menu
Aanvalsleiders hopen droogte te beëindigen 

Aanvalsleiders hopen droogte te beëindigen 

Kasper Dolberg en Richairo Zivkovic lieten de eerste seizoenshelft een goede indruk achter, maar de laatste tijd loopt het wat minder bij de aanvallers. Beiden kwamen sinds 20 november niet meer tot scoren. Dolberg was die dag goed voor een hattrick tegen NEC.

Zivkovic is door Ajax uitgeleend aan FC Utrecht en tekende de eerste seizoenshelft voor vier goals. Dolberg was – verspreid over alle competities – goed voor elf goals, maar wacht inmiddels in de Eredivisie 424 minuten op een treffer. Opvallend is dat de Deen tien van zijn elf goals voor eigen publiek in de Amsterdam ArenA maakte.

Oude bekende
Ajax-trainer Peter Bosz komt zondag mogelijk een (oude) bekende tegen. Met Zakaria Labyad werkte hij samen bij Vitesse. Onder zijn leiding scoorde Labyad nog in de ruime bekerzege op bezoek bij Ajax in december 2014. De clubloze middenvelder tekende begin van de maand bij Utrecht, maar speelde vorige week tegen Sparta nog niet.

Ajax kreeg in de eerste achttien wedstrijden slechts veertien doelpunten tegen. Sinds de eeuwwisseling was de defensie rond dit moment pas één keer minder gepasseerd. Dat was vorig jaar. Toen hadden de Ajacieden na achttien wedstrijden elf tegengoals.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst