Menu

Aanvoerder André Bergdølmo voorspelt kleine zege

André Bergdølmo is door de afwezigheid van Cristian Chivu dinsdagavond tegen AS Roma niet alleen de leider van de verdediging maar ook de aanvoerder van Ajax. In zijn zevende seizoen in de Champions League weet hij wat er van een ploeg wordt gevraagd. Hij kijkt dan ook uit naar het duel met de Italianen.

Van AS Roma weet Bergdølmo niet heel veel. Dat ze een grote naam hebben en dat het een grote ploeg is, ja dat wel natuurlijk. Maar de laatste week heeft hij niet extra op televisie gezocht naar beelden van de aanvallers van de Romeinse ploeg. ,,Ik heb de afgelopen week niets van AS Roma gezien. Wel heb ik Valencia en Arsenal gevolgd en vanavond zullen we wel naar de banden van Roma kijken. Dan zal ik vooral letten op hoe ze de vrije trappen en corners nemen. Met Rosenborg heb ik nog nooit tegen ze gespeeld. Wel met Ajax vorig jaar in Berlijn. Ze zijn niet zo aanvallend. Eigenlijk een beetje hetzelfde als Inter. "

Inter heeft Crespo, AS Roma Totti. ,,Het lijkt me geen goed plan om een vaste man op Totti te zetten. We moeten gewoon op de Ajax-manier voetballen. Spelen in de zone en verantwoordelijk zijn voor de man die daar op dat moment loopt."

Dat wordt dus goed communiceren met zijn directe collega, bij de schorsing van Chivu zal dat Pasanen, Yakubu, De Jong of Van Damme zijn. ,,Het maakt me niet uit wie er naast me staat. Ja, ik heb het meeste met Cris gespeeld, maar die is er nu niet bij. De jonge spelers als Jelle en Nigel zijn nu in het hoofd rustiger, omdat ze al enkele wedstrijden hebben gespeeld. Dat is een voordeel. We zullen vooral voor de wedstrijd doornemen hoe we het gaan doen. Net zoals we dat tegen de Graafschap deden. Met Petri ging het tegen De Graafschap goed. Op een momentje na. Toen bleef hij een keer staan. Daar hebben we het dan wel even over. Maar tijdens de wedstrijd. Daarna ook niet zoveel."

,,Ik verwacht een moeilijke wedstrijd met een counterend AS Roma. Er zullen niet veel kansen komen en beide ploegen zullen verdedigend denken, want niemand wil risico nemen. Ik denk dat we met 1-0 winnen."