Menu
Aanvoerder GFC neemt afscheid tegen Ajax

Aanvoerder GFC neemt afscheid tegen Ajax

Ajax speelt maandagavond zijn tweede oefenwedstrijd van het seizoen tegen de zondagamateurs van GFC. De aanvoerder van de derdeklasser uit Goor, Romano Lammertink, blikt vooruit op de wedstrijd.

Romano Lammertink speelt maandag zijn laatste wedstrijd in GFC 1. Romano Lammertink speelt maandag zijn laatste wedstrijd in GFC 1.

Op 7 oktober is het precies een eeuw geleden dat in GFC werd opgericht. Hét hoogtepunt van het jubileumjaar is ongetwijfeld de thuiswedstrijd tegen Ajax. Voor aanvoerder Romano Lammertink is de wedstrijd van maandag waarschijnlijk nog specialer dan voor zijn ploeggenoten. Hij neemt maandag na het laatste fluitsignaal afscheid van het eerste elftal. ,,Ik heb zeventien jaar in het eerste gevoetbald”, zegt de 35-jarige captain. ,,Het is prachtig om mijn carrière met de wedstrijd tegen Ajax af te sluiten. Ik blijf wel voetballen, hoor, maar in een lager elftal.”

De selectie van GFC handhaafde zich afgelopen seizoen nipt in de derde klasse. De selectie van GFC handhaafde zich afgelopen seizoen nipt in de derde klasse.

Omdat hoofdtrainer van GFC, Ate Relker, de dag voor de wedstrijd pas terug komt van vakantie, heeft Lammertink de voorbereiding op het duel met Ajax op zich genomen. We zijn nu al twee weken aan het trainer”, zegt de middenvelder. ,,Zo’n drie keer week staan we op het veld. We hebben met name gewerkt aan de conditie: we willen het Ajax niet té makkelijk maken.”

Maar op een overwinning op Ajax wordt niet te veel gehoopt binnen de selectie, zegt Lammertink. ,,Het belangrijkste is dat we er een leuke avond van maken. Iedereen vindt het prachtig dat we tegen Ajax spelen. De wedstrijd leeft enorm binnen de selectie en in Goor. Op straat wensen de mensen ons succes en ik weet heel zeker dat er heel veel publiek of afkomt. Maar natuurlijk gaan we ons best doen. Hoe we gaan spelen? Dat hangt natuurlijk een beetje af van de trainer. Normaal gesproken spelen we 4-4-2 en ik denk dat we daar wel aan vast gaan houden. Ik hoop dat we een doelpunt kunnen maken. Dat zou prachtig zijn. We hebben twee goede spitsen rondlopen, dus je weet maar nooit.”