Menu
Aanvullende opleiding voor stewards

Aanvullende opleiding voor stewards

Ajax en de Amsterdam ArenA zijn vorig jaar gestart met de door de UEFA geaccrediteerde stewardopleiding. Alle stewards hebben inmiddels de basisopleiding, die uit vijf modules met lesmateriaal bestaat en door de UEFA als ‘best practice’ wordt gezien, doorlopen.

Deze opleiding is, samen met de screening door de politie, noodzakelijk om aan het werk te mogen als gecertificeerd voetbalsteward. De afgelopen periode hebben alle circa 500 stewards een vervolgopleiding gehad die aansluit op deze UEFA-basisopleiding. Tijdens een gemiddelde competitiewedstrijd zijn er telkens zo'n 450 stewards aan het werk in de Amsterdam ArenA.

Gedurende twee volle dagen werden stewards in de Amsterdam ArenA getraind om zo aan de strenge richtlijnen van de UEFA te kunnen voldoen. Paul Cohen, hoofd medical steward en tevens EHBO-docent, is tevreden over het resultaat: ,,Ruim 500 stewards zijn weer helemaal up-to-date op het gebied van EHBO en brandveiligheid. Zo oefenen ze bijvoorbeeld op een stabiele zijligging, reanimatie en stabilisatie. Ook de behandeling van eventuele brandwonden zit in deze cursus. Eigenlijk alles wat in de basis-EHBO-handelingen zit. Zo kan de tijd overbrugd worden totdat de gespecialiseerde hulpverlening is gearriveerd.”

De gespecialiseerde hulp komt in de vorm van zogeheten medical stewards, waarvan er elke thuiswedstrijd 22 aanwezig zijn in de Amsterdam ArenA. ,,De ‘medicals’ zijn studenten geneeskunde of basisartsen, die normaliter vanuit hun reguliere werk al in een ziekenhuis aanwezig zijn. Tevens hebben we standaard twee ambulances klaarstaan”, aldus Cohen. ,,Alle medical stewards hebben hierbij weer hun Oranje Kruis EHBO-diploma opgefrist.”

Heb je ook interesse in het werk als steward, stadionbeveiliger of medical steward? Ga dan via onderstaande link naar de vacatures van uitzendorganisatie Randstad.

Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Naar vacatures Voetbalsteward

Naar vacatures Beveiliger

Naar vacatures Medical Steward