Menu
Aardige reeks in De Kuip

Aardige reeks in De Kuip

Ajax heeft een aardige reeks wedstrijden tegen Feyenoord in de Kuip afgewerkt. Van de laatste tien duels verloren de Amsterdammers er maar twee. Bovendien heeft Ajax aan vertrouwen gewonnen na het fraaie spel en goede zege tegen AZ. Feyenoord wil waarschijnlijk revanche voor de blamerende nederlaag die de ploeg leed bij FC Den Bosch, 4-1.

Ajax heeft de laatste weken met veel blessures te maken gekregen. Ernstige (Van der Vaart en Rosales) en iets minder ernstige (Charisteas, De Ridder, Lindgren en Babel). Maar lastig is het wel, want de ploeg moet deze competitie nog acht wedstrijden - zeven als de Amstel-Cupfinale wordt misgelopen - door. Want door de midweekse nederlaag van Feyenoord heeft Ajax de derde plaats in handen en kan de jacht worden geopend op AZ. De Alkmaarders boekten wederom succes in het UEFA-Cuptoernooi, maar moeten de rest van het seizoen Joris Mathijsen missen en zullen in de competitie door het enorme zware programma misschien wat steekjes laten vallen.

Dan is het aan Ajax zaak om geen punten te verliezen en AZ op de hielen te blijven zitten. Een plaats in de voorronde van de Champions League is natuurlijk nog steeds iets dat Ajax graag wil bereiken. Het leek na de nederlagen tegen PSV en sc Heerenveen bijna niet meer mogelijk, maar nu het gat slechts een punt is met een wedstrijd meer gespeeld, lonkt dat voorportaal weer.

Feyenoord moet in de Klassieker Pascal Bosschaart en Nick Hofs missen. De verdediger kreeg tegen Den Bosch direct rood en Hofs ontving zijn vierde gele kaart. Ruud Gullit neemt het duel uiteraard zeer serieus. Zaterdag zal hij met zijn ploeg een besloten training afwerken. Na de nederlaag tegen de hekkensluiter wist Gullit wat zijn team moest doen. ,,We moeten nu zondag van Ajax winnen, willen we nog iets betekenen."

Maar zover zal Ajax het niet willen laten komen. Al blijft Danny Blind zeggen dat hij en zijn staf zich niet focussen op het resultaat, maa op het voetbal.

Uitslagen laatste tien edities van De Klassieker in De Kuip:

22-10-95 Eredivisie 2-4 Louis van Gaal
24-11-96 Eredivisie 2-2 Louis van Gaal
05-04-98 Eredivisie 0-1 Morten Olsen
20-12-98 Eredivisie 1-1 Jan Wouters
23-04-00 Eredivisie 1-1 Hans Westerhof
10-12-00 Eredivisie 3-1 Co Adriaanse
26-08-01 Eredivisie 1-2 Co Adriaanse
06-10-02 Eredivisie 1-2 Ronald Koeman
16-04-03 AC 1/2 F 1-0 Ronald Koeman
11-04-04 Eredivisie 1-1 Ronald Koeman