Menu

Aaron Mokoena is vol vertrouwen

Ajacied Aaron Mokoena speelde afgelopen zondag de eerste WK-wedstrijd van Zuid-Afrika tegen Paraguay. Mokoena begon in de basis en speelde de hele wedstrijd. Bafana Bafana kwam aanvankelijk met 2-0 achter, maar kwam via een eigen doelpunt van Paraguay, weer terug in de wedstrijd. Dankzij een penalty wisten Mokoena en de zijnen toch nog een punt te halen. Teamgenoot en mede-Ajacied Steven Pienaar kwam niet in actie.

Mokoena was tevreden over zijn eigen spel. ,,Ik heb goed gespeeld. In het begin hadden we het moeilijk, we moesten meer verdedigen dan we wilden. In de tweede helft speelden we veel beter. We hadden wat geluk met het eerste doelpunt (eigen goal van Paraguay, red.), maar dat soort dingen gebeurt nou eenmaal in het voetbal. Het was een keerpunt, het bracht ons terug in de wedstrijd. Ik ben ervan overtuigd dat we hadden kunnen winnen. Als we vijf minuten langer door hadden gespeeld, waren wij met drie punten aan de haal gegaan. "

,,We hebben een hele goede voorbereiding gehad. We hebben erg hard gewerkt. Het was niet makkelijk voor onze nieuwe coach Sono. Hij moest een geheel van ons maken en dat heeft hij voor elkaar gekregen. Hij heeft duidelijk gemaakt met wie hij wilde beginnen. Daarvoor moest hij moeilijke beslissingen nemen over een aantal spelers. Maar het gaat goed. We hebben vorige week een toernooi gespeeld in Hong Kong, dat wonnen we. De tegenstanders waren Schotland en Turkije. Van de laatste wonnen we met 2-0. Onze voorbereiding is eigenlijk indrukwekkend goed verlopen."


,,Het WK geeft mij en het hele team een heel ander gevoel. De teamspirit is geweldig. Maar het wordt een heel lastig toernooi. Om door te gaan naar de volgende ronde is het duel tegen Slovenië erg belangrijk. Zij hebben de eerste wedstrijd verloren, maar ze kunnen nog terugkomen. Het zal niet makkelijk zijn, maar ik denk dat we de poulewedstrijden kunnen overleven."


,,Ik vond het eigenlijk niet zo'n verrassing dat Senegal van Frankrijk won. Wij hebben met Zuid-Afrika wel eens tegen Senegal gespeeld. Wij hadden het heel lastig tegen hen. Senegal wist tot de finale door te dringen. Het is een open toernooi, ik kan niet zeggen wie er uiteindelijk gaat winnen."


De tweede poulewedstrijd die Zuid-Afrika speelt tijdens het WK, is op zaterdag 8 juni (8.30 uur). Tegenstander is Slovenië, dat de eerste wedstrijd met 3-1 van Spanje verloor. Bafana Bafana speelt op woensdag 12 juni de derde poulewedstrijd tegen de Zuideuropeanen (13.30 uur).


Actiefoto: empics