Menu
ABN AMRO Future Cup: Profiel Ajax

ABN AMRO Future Cup: Profiel Ajax

De grootste O17-talenten strijden in het paasweekend (31 maart, 1 & 2 april) om de ABN AMRO Future Cup 2018. Het prestigieuze jeugdtoernooi wordt gespeeld op sportcomplex de Toekomst. In aanloop naar de Future Cup nemen we elke week een deelnemer onder de loep. Vandaag: Ajax

Gastheer Ajax is goed voorbereid op de ABN AMRO Future Cup. De Amsterdamse talenten verkeren in uitstekende vorm, al werd de wedstrijd tegen PSV zaterdag verloren. Nadat de najaarscompetitie overtuigend werd gewonnen, strijden trainer Dave Vos en zijn team in de voorjaarscompetitie om de titel. Tot zaterdag was de Amsterdamse formatie zelfs 13 wedstrijden op rij ongeslagen.

,,We spelen een goed seizoen. Onze resultaten zijn goed en ik ben tevreden over de doorstroming. Er zijn veel jongens die al wekelijks meedoen met de O19. En aan de andere kant spelen er bij ons regelmatig jongens van O15 of O16 mee’’, aldus Vos.

Favorietenrol
Sinds de 1e editie in 2010 won Ajax het toernooi 4 keer. Daarnaast speelden de Amsterdammers nog 3 finales, die verloren gingen. De gastheer dingt bijna ieder jaar tot het einde mee om de toernooizege. Vorig jaar won Ajax O17 in de finale met 2-0 van FC Bayern München. De ploeg bleef tijdens het gehele toernooi ongeslagen.

De nodige talenten die actief waren voor Ajax op de Future Cup maakten enkele jaren later hun debuut in het eerste elftal. Bekende voorbeelden zijn Davy Klaassen, Matthijs de Ligt en Vaclav Cerny. Ook ditmaal komt Ajax O17 met een talentvolle selectie naar de ABN AMRO Future Cup.

'Een goede mix'
Trainer Vos is tevreden over zijn team. ,,We hebben een goede mix van allerlei soorten kwaliteiten. Dat maakt ons dynamisch en onvoorspelbaar.’’

De selectie van Ajax O17 voor de ABN AMRO Future Cup zal bestaan uit een mix van spelers die al eerder op het toernooi actief waren en jonge talenten die hun 1e Future Cup gaan spelen. Ajax O17 heeft 2 duidelijke doelen. ,,We willen het toernooi winnen en de mensen een mooi weekend bezorgen met ons spel’’, aldus Vos.

Het complete deelnemersveld voor de ABN AMRO Future Cup 2018:
Ajax, Anderlecht, Paris Saint-Germain, Sporting CP, Juventus, Sevilla, J-League, Sydney FC

Speeldata: zaterdag 31 maart, zondag 1 april en maandag 2 april (finaledag)

Tickets Future Cup


Lees ook:
Speelschema ABN AMRO Future Cup bekend
Lees ook: Profiel Sporting Club de Portugal

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Gerard van Hees(kop) & Jasper Ruhe