Menu
ABN AMRO Future Cup: Profiel Sporting Club de Portugal

ABN AMRO Future Cup: Profiel Sporting Club de Portugal

De grootste O17-talenten strijden in het paasweekend (31 maart, 1 & 2 april) om de ABN AMRO Future Cup 2018. Het prestigieuze jeugdtoernooi wordt gespeeld op sportcomplex de Toekomst. In aanloop naar de Future Cup nemen we elke week een deelnemer onder de loep. Vandaag: Sporting Club de Portugal.

Sporting Club de Portugal onder-17 reist eind maart af naar Amsterdam. De Portugese grootmacht doet voor het eerst mee aan de ABN AMRO Future Cup. Eerder deden Portugese topclubs als SL Benfica en FC Porto al mee aan het fameuze jeugdtoernooi op de Toekomst.

Ook dit seizoen behoren Los Leões tot de favorieten voor het kampioenschap

In de nationale competitie doet de onder-17 van coach João Galvão Couto het naar behoren. In de 2 voorgaande seizoenen werd Sporting Club de Portugal kampioen in de juniorendivisie. Ook dit seizoen behoren Los Leões tot de favorieten om het kampioenschap binnen te slepen. Sporting is, net als andere jaren, in een felle titelstrijd verwikkeld met de talenten van Benfica.

Parels uit de jeugdopleiding
De jeugdopleidingen van de 3 traditionele topclubs uit Portugal, FC Porto, Benfica en Sporting Portugal behoren tot de besten van Europa. De clubs hebben hun scouting op orde, er is een goed oog voor talent en het opleidingsniveau is hoog. Al die factoren hebben ervoor gezorgd dat de laatste jaren veel internationale topspelers zijn opgepikt uit de Portugese competitie.

De meest in het oog springende namen die Sporting Portugal ooit afleverde, zijn ongetwijfeld Cristiano Ronaldo en Luís Figo. Beide spelers wonnen later in hun carrière de Gouden Bal. Andere bekende spelers zijn Nani, Ricardo Quaresma en João Moutinho.

Buitenspeler Gelson Martins wordt een grote toekomst voorspeld

Het nieuwste pareltje uit de jeugd van Sporting is Gelson Martins. De pijlsnelle buitenspeler wordt een grote toekomst voorspeld. Hij speelde al meer dan 150 wedstrijden voor zijn club. Ook in het 1e elftal van Sporting spelen meerdere jongens die zijn doorgestroomd uit de eigen jeugdopleiding.

De ABN AMRO Future Cup is voor de talenten van Sporting onder-17 een mooie kans zich te laten zien, en om een stap dichter bij de hoofdmacht te komen.

Het complete deelnemersveld voor de ABN AMRO Future Cup 2018:
Ajax, Anderlecht, Paris Saint-Germain, Sporting Club de Portugal, Juventus, Sevilla, J-League, Sydney FC

Speeldata: zaterdag 31 maart, zondag 1 april en maandag 2 april (finaledag)

Lees ook: Speelschema Future Cup 2018 bekend
Lees ook: Profiel J-League

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl en Sporting Portugal