Menu
ABN AMRO Future Cup: Profiel Sydney FC

ABN AMRO Future Cup: Profiel Sydney FC

De grootste O17-talenten strijden in het paasweekend (31 maart, 1 & 2 april) om de ABN AMRO Future Cup 2018. Het prestigieuze jeugdtoernooi wordt gespeeld op sportcomplex de Toekomst. In aanloop naar de Future Cup nemen we elke week een deelnemer onder de loep. Vandaag: Sydney FC

De Australiƫrs maakten een vliegreis van ruim 22 uur om deel te nemen aan de ABN AMRO Future Cup. Sydney FC is de eerste Australische club die meedoet aan het jeugdtoernooi in Amsterdam. De club uit de grootste stad het land werd in 2004 opgericht maar heeft de prijzenkast al aardig gevuld. De nationale competitie, de A-League, werd in 2006, 2010 en 2017 gewonnen door Sydney FC. Ook veroverde de club al de nationale beker: de FFA Cup.

Op 21 december 2009 richtte Sydney FC een academie op om jonge spelers beter op te leiden. Het hoofddoel is om nieuw talent te produceren dat de club in de National Youth League en in de toekomst in de A-League kan vertegenwoordigen.

Italiaanse invloed
Toen Alessandro Del Piero in de zomer van 2012 naar Australiƫ trok, verwachtte men niet dat zijn invloed ook buiten het veld zo groot zou zijn. Vanaf het moment dat Sydney FC Del Piero onder contract had staan, werd de club verder geprofessionaliseerd. Opeens moest de club beveiligers inhuren voor het trainingsveld, trainingen en wedstrijden werden vaker bezocht en de media-aandacht groeide sterk.

Na de investeringen hoopt Sydney FC de jeugdopleiding voor de komende jaren op orde te hebben. Op de ABN AMRO Future Cup 2018 zullen we zien of de Australische talenten opgewassen zijn tegen Europese beloftes.

Het complete deelnemersveld voor de ABN AMRO Future Cup 2018:
Ajax, Anderlecht, Paris Saint-Germain, Sporting Club de Portugal, Juventus, Sevilla, J-League, Sydney FC

Speeldata: zaterdag 31 maart, zondag 1 april en maandag 2 april (finaledag)

Bekijk ook: Speelschema ABN AMRO Future Cup bekend
Lees ook:
Profiel Ajax

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/ Sydney FC(kop) & Louis van de Vuurst