Menu
ABN AMRO-werknemers opgeleid tot hulptrainer

ABN AMRO-werknemers opgeleid tot hulptrainer

De Ajax Foundation leidde vorige week circa 25 werknemers van ABN AMRO op tot hulptrainer voor het project Ajax Life Skills & Clinics. Op het zonovergoten Sportcomplex de Toekomst kregen de medewerkers een intensieve training van echte Ajax-trainers.

Voorafgaand aan de training werd onder het genot van frisdrank en een gezonde koek verteld over de inhoud van het project. Dankzij de training kunnen de werknemers als vrijwillige hulptrainers worden ingezet op de scholen die deelnemen aan het project Life Skills & Clinics.

Clinic
Na de lezing maakten de medewerkers van ABN AMRO zich gereed voor een training onder leiding van onder andere Heini Otto en Wesley de Ruiter. De enthousiaste groep ABN AMRO-medewerkers verscheen met sportschoenen en een ABN AMRO-sportshirt op het trainingsveld. Tijdens de training werd de groep  getraind in de lijn van de unieke Ajax-trainingsmethode en werden er voorbeelden gegeven van Life Skills die bij de Ajax-jeugdopleiding hoog in het vaandel staan. Uiteindelijk speelden de fanatieke vrijwilligers een groot partijspel om de geleerde skills in de praktijk te brengen. Dankzij deze training kunnen de werknemers als vrijwillige hulptrainers worden ingezet op de scholen in Amsterdam.

Partijspel om de nieuwe skills uit te testen.
Partijspel om de nieuwe skills uit te testen.

Life Skills & Clinics
De Ajax Foundation biedt in samenwerking met de ABN AMRO Foundation kansarme jeugd op Amsterdamse scholen de kans om te sporten. Naast technische aspecten zoals dribbelen en balbeheersing, leren de jongeren hoe je elkaar zowel binnen als buiten het veld met respect behandelt. Ook leren zij gezonde keuzes te maken op het gebied van voeding. De Ajax-spelers worden als voorbeeld gebruikt om het belang van goede voeding te benadrukken. Na elke clinic krijgen de scholieren fruit en water. Onder leiding van Ajax-trainers en assisterende ABN AMRO-vrijwilligers worden de clinics wekelijks op wisselende locaties in Amsterdam gegeven.

Tekst en foto's: Ajax.nl