Menu
Aborah wil zo snel mogelijk terug bij selectie

Aborah wil zo snel mogelijk terug bij selectie

De maand oktober van dit seizoen zal Stanley Aborah niet zo snel meer vergeten. De Belgische middenvelder viel in die periode maar liefst vier keer in bij het eerste elftal. Na deze stormachtige ontwikkeling werd het rustig rond Aborah. Bij Jong Ajax werkte hij aan zijn verdere ontwikkeling. Maandag 21 maart liet hij weer van zich spreken door zijn goede spel en doelpunt in de wedstrijd tegen Jong PSV op de Toekomst.

,,Tegen Jong PSV ging het best redelijk. We hadden vooral een overwicht op het middenveld en onze verdediging stond goed. Ik scoorde de openingstreffer uit een penalty. Hier hadden we afspraken over gemaakt. Ik neem de eerste strafschop", vertelt Aborah na de training op dinsdagochtend.

Oud-trainer Ronald Koeman haalde Aborah voor eerst bij de selectie voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Door de afwezigheid van Rafael van der Vaart en Tomás Galásek moest het elftal worden versterkt met een middenvelder. Aborah mocht het op de nummer 10-positie proberen. Het 17-jarige talent kreeg zelfs speeltijd in de topper tegen PSV en in de Champions-Leaguewedstrijd tegen Maccabi Tel-Aviv. ,,Dat zijn prachtige herrinneringen, maar ik wil zo snel mogelijk weer terugkomen bij het eerste elftal. Mijn doel is om deze zomer definitief bij de selectie te zitten."

Op korte termijn richt de Ghanese Belg zich op de het Belgische nationale elftal onder 18 jaar. Over twee weken speelt het elftal tegen hun leeftijdgenoten uit Italië. ,,Daar heb ik zin in, want dat zijn altijd leuke wedstrijden. Ze hebben trouwens een heel goede nummer 10."