Menu

Aborah: 'Zij zullen hard proberen te winnen'

Voor Stanley Aborah is het allemaal nieuw zo'n voorbereiding op een UEFA Champions-Leaguewedstrijd. Het zeventienjarige talent ervaart elke dag weer wat nieuws. ,,Ik ben nog nooit in Israël geweest. Dit is wel bijzonder. Natuurlijk schrok ik wel toen ik van de aanslag hoorde, maar ze hebben onze veiligheid gegarandeerd dus daar ga je van uit. Maar echt erbij neerleggen kan ik niet, alleen maar hopen dat er niets gebeurt."

De voorbereiding is langer omdat de spelers twee dagen voor de wedstrijd al op de plaats van bestemming zijn in plaats van de dag ervoor. Na de uitlooptraining van maandag, volgde dinsdag tot de training om zeven uur in het Ramat Gan Stadion een vrij lege dag. ,,Na het ontbijt hebben we gewandeld en daarna gerust. Ikzelf heb tot een uur of vijf geslapen. Dat het hier nog zo warm is verbaast me wel, want ik dacht dat het een graad of 15 zou zijn."

Het was dus twee keer zo warm als de Ghanese Belg verwacht had. Een positieve meevaller. Wat verwacht Aborah van de wedstrijd? ,,Ik verwacht dat wij winnen, maar zij zullen dat ook hard proberen. Volgens mij hebben ze nog geen punten. We zullen het dus moeilijk krijgen, want defensief zijn ze erg goed. Ik weet niet of ik in zal vallen, de laatste vier wedstrijden gebeurde dat wel. Daar kijk ik ook positief op terug, had het niet verwacht. Ik dacht wel dat ik heel zenuwachtig zou zijn, maar dat viel best mee. Alleen bij PSV was ik nerveus. Als ik een uitslag moet voorspellen, zeg ik 0-2. En dan zou het natuurlijk mooi zijn als die tweede van mij zou komen!", grijnsde de tiener die al diverse mogelijkheden kreeg bij zijn invalbeurten om te scoren. Misschien lukt het woensdag, we zullen zien.

Johnny Heitinga, die al eens vier weken in Israël was, weet hoe Ajax de Israëlische hindernis zal slechten. ,,We moeten hetzelfde spelen als in Amsterdam. Of Maccabi dat toe zal laten, weet ik niet. Dat zullen we morgenavond weten."

Lang de tijd om met de spelers voor te beschouwen was er niet. De bus stond al met ronkende motoren te wachten. Nog iets meer dan 24 uur rest de Ajacieden tot de wedstrijd. Woensdag volgt nog een strandwandeling en om 21.45 uur plaatselijke tijd trappen de elftallen van Maccabi Tel-Aviv en Ajax af voor de vierde wedstrijd in de UEFA Champions League.