Menu

AC Milan en Juventus gaan volkomen gelijk op

AC Milan en Juventus gaan in de Serie A na zes duels volkomen gelijk op. Zelfs in het doelsaldo is geen verschil. AS Roma hield de afvalrace naar de titel goed vol en is eveneens nog ongeslagen.

Juve won met 3-2 bij Ancona. Bij rust stond de koploper al met 2-0 voor door treffers van Miccoli en Zambrotta. Vier minuten na de hervatting besliste Miccoli met zijn tweede van de avond het duel voortijdig. William Viali en Ganz deden nog wel iets terug namens de thuisclub, maar de laatste scoorde pas in blessuretijd. Oud-Ajacied Edgar Davids speelde de hele wedstrijd.

AC Milan kwam zondagavond opnieuw langszij. Dank zij de 1-0 tegen Lazio kwam de nummer twee van de ranglijst ook op 16 punten uit 6 duels. Andrea Pirlo maakte de enige treffer. Die bracht het doelsaldo van Milan ook op +9. Juventus heeft alleen vaker gescoord. Seedorf stond ook nu in de basis en maakte de 90 minuten vol. Dat gold ook voor Jaap Stam bij Lazio.

AS Roma heeft dit seizoen ook nog niet verloren. Het hooggeklasseerde Parma kon daarin geen verandering brengen. Walter Samuel en Cassano bezorgden de Romeinen, die twee punten minder hebben dan Juventus, de dik verdiende zege: 2-0. De thuisclub met oud-Ajacied Chivu in de basis, voetbalde voortreffelijk, gestuurd door de excellerende aanvaller Totti.

Inter verspeelde andermaal punten, nu twee bij Brescia. Daar mochten de Milanezen niet eens ontevreden over zijn. Die constatering was voor het bestuur voldoende trainer Hector Cuper zondag te ontslaan, temeer daar het ook geen verbetering ziet. Alberto Zaccheroni (ex-Milan) neemt het werk van de Argentijn bij Inter over.
Brescia kwam door good-old Roberto Baggio en Caracciolo met 2-0 voor. Oud-Feyenoorder Julio Ricardo Cruz bracht na ruim een uur de spanning terug. Christian Vieri maakte drie minuten voor tijd vanaf de strafschopstip gelijk, nadat Cruz door een duwtje gretig ter aarde was gestort. Andy van der Meyde ontbrak bij Inter. Hij beperkte zich de afgelopen dagen tot looptraining.

Bron: ANP, www.ajax.nl