Menu

AC Milan verrast Club Brugge in slotfase

AC Milan is door een zege dinsdagavond bij Club Brugge (1-0) en de nederlaag van Ajax bij Celta de Vigo (2-3) weer favoriet in groep H van de UEFA Champions League. De Italianen slaagden er met tien man (rode kaart Nesta in de eerste helft) in om het Jan Breydelstadion in de slotfase stil te krijgen. Kaka zorgde in de 86ste minuut voor de winst. De teleurstelling bij Club Brugge was groot, zeker door de verrassende overwinnig eerder in Milaan (1-0).

AC Milan speelde in Brugge zonder de geblesseerde spits Inzaghi. Club Brugge had tot kort voor de wedstrijd zorgen over zijn 40-jarige doelman Verlinden (handkwetsuur), maar de uitblinker in Milaan kon tot grote opluchting van trainer Sollied toch spelen.
Tweede doelman Butina maakte in de laatste competitieduels een slechte indruk, waardoor de jonge en onervaren Stijnen waarschijnlijk de voorkeur had gekregen als Verlinden alsnog had afgehaakt.

De beginfase van de eerste helft was voor AC Milan, dat vooral op het middenveld domineerde. Seedorf, die na een gesprek met bondscoach Advocaat eind vorige week mogelijk terugkeert in de selectie van Oranje, speelde daar sterk in een controlerende rol links op het middenveld. De Nederlander had ook de beste mogelijkheid om zijn ploeg in de 27ste minuut op voorsprong te brengen, maar hij schoot de bal na een solo te gehaast over.

Daarna had trainer Ancelotti tot aan de rust geen kalm moment meer op de bank. Eerst viel routinier Maldini geblesseerd uit, daarna kon Nesta van het veld af na zijn tweede gele kaart. Ancelotti was daardoor binnen enkele minuten zijn verdedigingscentrum kwijt. Voormalig Feyenoorder Tomasson werd het slachtoffer van de omzettingen achterin. De aanvaller moest plaatsmaken voor Simic, die met de andere invaller Costacurta de verdediging moest leiden.

Ondanks die tegenslagen liep AC Milan geen schade op in de eerste helft. Dat kwam ook doordat Club Brugge aanvallend te weinig bracht. Mendoza stond vrijwel de gehele eerste helft alleen voorin, omdat middenvelders zoals Verheyen en Ceh te veel defensief werk moesten verrichten.
In de tweede helft kon Club Brugge aanvallender spelen, omdat AC Milan met tien spelers geen controle meer had op het middenveld. De thuisploeg gokte op de snelheid en onberekenbaarheid van Mendoza. De spits was in de 54ste minuut dicht bij de 1-0, maar zijn kopbal belandde op de lat. Kort daarna ontsnapten de Italianen nog twee keer na prima acties van Mendoza.

Het offensief van de thuisploeg duurde niet lang. AC Milan slaagde er steeds beter in om onder leiding van de onvermoeibare Seedorf het tempo uit de wedstrijd te halen. De topploeg in de Serie A kwam in de slotfase nog wel in de problemen, maar doelman Dida redde fraai op een schot van De Cock. Op het moment dat beide ploegen tevreden waren met een gelijkspel was een bevlieging van Kaka voldoende om van AC Milan koploper in groep H te maken.