Menu

AC Milan verspeelt koppositie

Tien doldwaze minuten hebben Juventus alleen aan de leiding gebracht in de Serie A. De ploeg versloeg zondag door vier treffers in de slotfase Udinese met 4-1, terwijl concurrent AC Milan bij Parma niet verder kwam dan 0-0. Juventus heeft nu twee punten meer dan Milan. AS Roma en Lazio spelen later op zondagavond.

Juventus had het moeilijk zondagmiddag. Zeker nadat Jankulovski na dik een uur een strafschop voor Udinese benutte. Juventus had toen al een unieke kans laten lopen op een voorsprong. Del Piero, terug van een lange blessure, miste van de stip. Pas in de slotfase sloeg de thuisclub toe, onder aanvoering van invaller Marco di Vaio. De vervanger van Del Piero zorgde eerst in de 79ste minuut voor de gelijkmaker.

Het was de aanzet tot een maffe slotfase. Daarin lukte bij Juventus ineens alles. Vijf minuten voor het einde tekende Miccoli voor 2-1, vier minuten later scoorde Di Vaio opnieuw. Het slotakkoord in blessuretijd kwam van de Fransman Trezeguet. AC Milan kwam bij Parma, vierde op de ranglijst, niet verder dan 0-0. De Milanezen raakten daardoor achterop bij Juventus.

Stadgenoot Inter won zondag duidelijk van Ancona. Met Andy van der Meyde in de basis werd het 3-0. Voormalig Feyenoorder Cruz tekende voor de 1-0. Chievo Verona won met negen man van Siena. Verona nam een voorsprong van 2-0 via twee treffers van Pellisier. Na een uur raakte de ploeg Semioli kwijt door een rode kaart. Vier minuten later volgde ploeggenoot D'Anna het voorbeeld. Met negen man incasseerde Verona nog wel een tegentreffer (van Chiesa uit een strafschop). Verder kwam Siena niet.

Bron: ANP