Menu
Accent ligt op verdediging

Accent ligt op verdediging

Na de intensieve ochtendtraining stond woensdagmiddag in De Lutte nóg een sessie gepland. Tussen de twee trainingen in hadden de Ajacieden wel een uurtje langer om te herstellen, maar toch moesten enkele spelers vanwege kleine pijntjes delen van het middagprogramma overslaan. Trainer Frank de Boer legde vanmiddag de accenten in die training op de verdediging.

Hoewel het al later op de middag was, brandde de zon fel boven de sportvelden van de plaatselijke voetbalclub. Na onder andere een intensieve warming-up en een visueel aantrekkelijke reactie-oefening was het laatste en belangrijkste onderdeel de grote partij. Daarin legde Frank de Boer de accenten op de defensie. Regelmatig legde hij het spel stil om zijn spelers uit te leggen dat er dwingend gecoacht moest worden. De laatste man moet zijn verdedigers laten weten wanneer ze eruit moeten komen. Een goede communicatie voorkomt tegentreffers en die wil Ajax komend seizoen uiteraard zo weinig mogelijk incasseren.

Na afloop sprak, naast De Boer, ook zijn rechterhand Hennie Spijkerman de spelers toe. Hij vertelde onder meer dat het bij het verdedigen ook gaat om het herkennen van de momenten dat je collectief druk moet zetten en dat je moet weten wanneer je bepaalde keuzes zeker niet kan maken. Verkeerde keuzes kunnen een counter opleveren.

Het was dus wederom een leerzame training. De vijfde al in De Lutte. Donderdag en vrijdag traint Ajax alleen in de ochtenduren. Zaterdag staan er oefenduels op het programma met Achilles ’29 en Real Sociedad.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kenneth Vermeer herstelt van liesklachten, maar deed dat voor het eerst deze week op het veld van SV De Lutte. Kenneth Vermeer herstelt van liesklachten, maar deed dat voor het eerst deze week op het veld van SV De Lutte.
Thulani Serero en Davy Klaassen passeren elkaar. Thulani Serero en Davy Klaassen passeren elkaar.
Maar Ricardo Kishna moest even passen... Maar Ricardo Kishna moest even passen...
... net als Kolbeinn Sigthórsson. ... net als Kolbeinn Sigthórsson.
Niklas Moisander controleert de bal. Niklas Moisander controleert de bal.