Menu

Accent op techniek bij uitlooptraining

De meeste Ajacieden waren maandagochtend al vertrokken. De internationals moesten zich melden bij hun bondscoaches. De technische staf van Ajax moest het dan ook doen met twee keepers en tien fitte veldspelers, van wie er vier een uitlooptraining deden.

Julien Escudé, Zdenek Grygera, Yakubu en Maxwell, de vier die tegen Vitesse de verdediging van Ajax vormden en die allen de negentig minuten volmaakten, moesten uitlopen. Onder leiding van Ronald Koeman en René Wormhoudt kregen ze daarna een paar oefeningen waarin de baltechniek centraal stond. De verdedigers hadden zichtbaar plezier in de trainingsvormen die ervoor moeten zorgen dat ook de laatste linie van Ajax een surplus aan technisch vermogen bezit.

Petri Pasanen meldde zich ook nog op het trainingsveld. De Finse verdediger moest de wedstrijd in Arnhem missen wegens liesklachten. Pasanen deed wat loopoefeningen met fysiotherapeut Frank van Deursen.

Ruud Krol werkte op het andere veld met de wisselspelers uit het duel tegen Vitesse. Eerst uitgebreide positiespelletjes, en als afsluiting een serie wedstrijdjes drie tegen drie met twee keepers op een klein veld. Pasanen was er intussen bij gaan liggen en zag de acht 'op scherp' de partijen volbrengen.