Menu
Achilles '29 - Jong Ajax: 2-1

Achilles '29 - Jong Ajax: 2-1

Jong Ajax is het nieuwe seizoen in de Jupiler League begonnen met een nederlaag. De Amsterdammers waren op bezoek bij het Gelderse Achilles ’29 en liepen met een teleurstellende 2-1 het veld af.

Gedurende de eerste helft was Jong Ajax de betere ploeg in het veld.
De jonge Ajacieden startten de wedstrijd aftastend, maar kwamen in de 27ste minuut op voorsprong door een treffer van aanvaller Vaclav Cerny, na een schitterende assist van Lucas Andersen. Vlak voor rust zorgde Andersen nogmaals voor een goede kans met een assist op Hendriks, die de bal voor open doel net niet wist te bereiken.

In de 68ste minuut kwam Achilles ’29 terug dankzij een penalty van Freek Thoone. Ajax toonde zich aangeslagen, waar de tegenstander dankbaar gebruik van maakte. In de 80ste minuut gooide Joey Dekkers de wedstrijd in het slot met een tweede treffer voor de thuisploeg.

Trainer van Jong Ajax Andries Ulderink: ,,Achilles ’29 is een ervaren ploeg en dat merkten we. In de eerste tien minuten hadden we moeite met druk zetten. Daar wisten we goed uit te komen, mede door een prachtige treffer van Cerny. We hadden grip op het spel, gevaarlijke momenten werden goed opgelost. Tot na rust de penalty viel en Achilles ’29 de geest kreeg. Na de 2-1 was het gokken op een goed momentje. Helaas kwam die niet.’’

Opstelling Jong Ajax: Onana, Lartey-Sanniez, Mirani, Warmerdam, Dankerlui (81. Van Bruggen), Clement (81. Nouri), Muric (63. Meleg), Andersen, Hendriks, v.d Beek, Cerny.

Scoreverloop: 27. Cerny, 68. Thoone, 80. Dekkers

Tekst: Ajax.nl
Foto: Louis van de Vuurst