Menu
Achilles '29 verslaat Jong Ajax

Achilles '29 verslaat Jong Ajax

Jong Ajax heeft in de Jupiler League de uitwedstrijd tegen Achilles ’29 met 2-1 verloren. Achilles kwam met 2-0 voor, vlak voor tijd scoorde Geoffrey Castillion voor Ajax, dat vandaag met een wel heel jong team speelde.

,,Dit was wel een extreme situatie", blikt trainer Groenendijk terug op de wedstrijd. Met name door de interlandweek kon de Ajax-trainer maar over heel weinig spelers beschikken. ,,Er stond een bij elkaar gesprokkeld team. We hebben nog uitstel gevraagd bij de KNVB, maar niet gekregen. Maar ik kan niet nog meer verjongen dan ik vandaag al heb gedaan. Sommige van deze jongens hebben nog nooit bij elkaar op het trainingsveld gestaan."

Het 'jonge' Jong Ajax begon nog voortvarend aan de wedstrijd tegen de voormalig amateurs. Al na twee minuten moest een afstandschot van Djavan Anderson (speler van de A1) door de Groesbeekse verdediging van de lijn worden gehaald. Maar ook Achilles kreeg meteen een paar goede kansen. Het duel ging redelijk gelijk op, maar in de 30ste minuut kwam hekkensluiter Achilles op 1-0 door een doelpunt van Thijs Hendriks. Hij gleed de bal van dichtbij binnen na een voorzet vanaf rechts. Een slotoffensief voor de rust van de kant van Ajax leverde nog een goede mogelijkheid op voor Dejan Meleg, maar tot scoren kwam hij niet.

In de tweede helft (met Talent van de Toekomst Damon Mirani - eerstejaars A - als invaller) drong Jong Ajax wel aan, toch bleef Achilles ’29 het gevaarlijkst. Na een bal op de paal (49ste minuut), werd het in de 74ste minuut 2-0. Freek Thoone krulde de bal fraai langs Ajax-keeper Peter Leeuwenburgh. Geoffrey Castillion, ingevallen voor Boban Lazic, maakte in de 89ste minuut nog wel de 2-1. Hij scoorde na een verre uittrap van keeper Leeuwenburgh, maar die treffer kwam te laat om de thuisploeg nog punten af te snoepen. Ondanks het tekort aan spelers, vond Groenendijk dat er in Groesbeek meer te halen viel. ,,Er was veel ruimte, maar daar maakten we geen gebruik van. We voetbalden ook gewoon niet goed genoeg om het Achilles lastig te maken. Maar ik neem zelf de verantwoordelijk voor deze nederlaag. Ik moest de puzzel zien op te lossen voor dit duel en dat is me niet gelukt."

Opstelling Jong Ajax Leeuwenburgh; Martina, Gravenberch, Noordhof (46. Mirani), Kuipers; El Hasnaoui, Klaassen (61. Vissers), Anderson; Lazic (61. Castillion), Vermeij, Meleg.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Pro Shots/Joep Leenen

Dejan Meleg kreeg vlak voor rust een goede kans op de gelijkmaker. Dejan Meleg kreeg vlak voor rust een goede kans op de gelijkmaker.