Menu
Achterblijvers hebben de ruimte

Achterblijvers hebben de ruimte

Na de vrije dinsdag meldden de Ajacieden zich woensdagochtend weer op het trainingsveld van de Toekomst. De (jeugd)internationals ontbreken deze dagen wegens interlandverplichtingen. Het geeft de achterblijvers mooi de kans om zich te onderscheiden.

Het kwik steeg woensdag rond het middaguur naar zo’n 10 graden in Amsterdam. De meeste internationals zullen zich in hun geboorteland of land van bestemming qua temperatuur verbonden voelen met de in Nederland achtergebleven Ajacieden. Er zijn echter uitzonderingen. Zo kunnen Eyong Enoh (met Kameroen in Marokko) en de Uruguyanen Luis Suarez en Bruno Silva (in Costa Rica en Uruguay) zich verheugen op waardes rond de 25 graden.

Terug naar Amsterdam. Op het trainingsveld van Ajax werkten veertien Ajacieden en twee keepers (Kenneth Vermeer en Jeroen Verhoeven) een oefensessie af. Loopoefeningen, partijspellen en afwerken op doel stonden op de rol. Het leverde Ajax’ beide sluitposten – bij afwezigheid van Oranjes keeper Maarten Stekelenburg – een drukke ochtend op.

Tot slot goed nieuws voor de achterblijvers in Amsterdam: vanaf vrijdag schiet de temperatuur nog een paar graden de hoogte in. Al kan dat uiteraard niet tippen aan de waardes in tropische oorden als Costa Rica en Uruguay. De Ajacieden die met hun land om een WK-ticket strijden zijn in ieder geval verzekerd van prima condities.

De keepers waren niet de enige Ajacieden met handschoenen. De keepers waren niet de enige Ajacieden met handschoenen.
Gabri verstuurt een pass. Gabri verstuurt een pass.
De Jong Ajacieden Danilo (l) en Zé Eduardo strijden om de bal. De Jong Ajacieden Danilo (l) en Zé Eduardo strijden om de bal.
Emanuelson draait handig weg bij Ogararu. Emanuelson draait handig weg bij Ogararu.
Zé Eduardo probeert liggend de bal in bezit te houden. Donald en Verhoeven kijken toe. Zé Eduardo probeert liggend de bal in bezit te houden. Donald en Verhoeven kijken toe.