Menu

Achterblijvers trainen met Jong Ajax

Het eerste elftal van Ajax vertrok maandagochtend naar Oostenrijk voor de belangrijke ontmoeting met Grazer AK. Een aantal Ajacieden bleef om uiteenlopende redenen in Amsterdam achter. Vier van hen trainden met Jong Ajax.

Jong Ajax bereidt zich voor op de Amstel-Cupwedstrijd tegen IJsselmeervogels van dinsdagavond. Trainers John van 't Schip en Marco van Basten lieten hun spelers dan ook een scherpe partij spelen.

Omdat Robert Zwinkels geblesseerd is en de A1 een toernooi in Engeland speelt, was doelman Sven Taberima aan de groep toegevoegd. Nigel de Jong, Johnny Heitinga, Cedric van der Gun en Nourdin Boukhari waren de vier eerste-elftalspelers die de trainingsgroep van Jong Ajax aanvulden.

Na de partijvormen en het oefenen op hoekschoppen, moesten de Beloften onder leiding van Marco van Basten strafschoppen nemen op keepers Henrik Moisander en Taberima. Een paar spelers, waaronder Van der Gun en De Jong, zagen hun penalty's het doel missen. Heitinga en Boukhari troffen feilloos doel. De twee gingen na afloop nog even door, en namen de strafschoppen met hun 'slechte' been. Ook al deze pogingen verdwenen snoeihard achter de doelman.

Johnny Heitinga stapte vrolijk van het trainingsveld. De jonge verdediger herstelt goed van de knieblessure die hem maanden aan de kant hield. ,,Ik heb al lekker veel wedstrijden kunnen spelen, waaronder een groot aantal met Jong Ajax'', aldus Heitinga. ,,Er zit een opgaande lijn in en ik zit op schema om straks weer met het eerste mee te kunnen doen.''