Menu

Achthonderd Ajax-supporters naar Eindhoven

Ajax heeft gisteren achthonderd kaarten toegezegd gekregen voor de uitwedstrijd tegen PSV. Vorige week verklaarde de Eindhovense club dat maximaal vierhonderd Ajax-supporters op 10 februari naar de wedstrijd konden komen. Zowel Ajax als Feyenoord, dat een week eerder tegen PSV moet aantreden, protesteerden hiertegen. 'We zijn niet gelukkig met achthonderd kaarten, maar we snappen dat in deze situatie niet meer mogelijk is', aldus een woordvoerder van Ajax.

Afgelopen maandag bereikten de drie clubs en de KNVB een compromis. Dit jaar zullen achthonderd bezoekende supporters komen, in de volgende jaren worden dat er zestienhonderd. De kosten die de extra vierhonderd zitplaatsen dit jaar opleveren, worden voor de helft door PSV betaald. De andere helft wordt verdeeld onder de KNVB, Feyenoord en Ajax.

Het Philips-stadion wordt in de aankomende maanden verbouwd zodat er 3500 zitplaatsen en negen businessfaciliteiten bijkomen. De verbouwing is vier maanden geleden begonnen en zal in mei klaar moeten zijn.