Menu
ADO'20 50e partnerclub Ajax

ADO'20 50e partnerclub Ajax

De Heemskerkse derdedivisionist ADO’20 is zondagmiddag toegetreden tot de partnerclubs van Ajax. De amateurclub is de 50e club die een samenwerking aangaat met de Amsterdammers.

Hoofd technische zaken Toan Tan en hoofd jeugdopleiding onderbouw Joeri Hounit waren bij het officiële tekenmoment voorafgaande aan Ajax – NAC in hun nopjes. ,,Wij kunnen ons helemaal vinden in de visie van Ajax. Wij spelen met ons hoogste team in de 3e divisie en hebben verder dezelfde structuur als Ajax, alleen dan in het klein. Wij willen een stabiele club zijn waarin de helft van het eerste team voortkomt uit onze eigen jeugd.”

Systeem met 3 niveaus
ADO’20 komt in de middelste categorie partnerclubs. ,,Wij hanteren een systeem met 3 niveaus", vertelt coördinator Laura van Leeuwen van de Ajax Coaching Academy. ,,ADO komt in de categorie 'plus' waardoor ze meer privileges hebben dan de 'brede basis partnerclubs' en we stimuleren ze daarmee om zich op te werken naar het hoogste niveau: de partnerclub ster."

De handtekeningen worden gezet met Peter Gebbink, Jos van der Kolk, Edwin van der Sar, Toan Tan en Joeri Houbit.
De handtekeningen worden gezet met Peter Gebbink, Jos van der Kolk, Edwin van der Sar, Toan Tan en Joeri Houbit.

De Ajax Coaching Academy probeert gemiddeld 1 keer per maand een sessie te organiseren om bij te dragen aan de ontwikkeling van de partnerclubs in de regio. ,,Denk daarbij aan themabijeenkomsten of het observeren van een jeugdtraining. Laatst was er zo’n open training van de O13 en na afloop volgde er een nabespreking van onze jeugdtrainer met de trainers van de partnerclubs.”

Hoofd jeugdscouting van Ajax, Patrick Ladru, was ook bij het feestelijke moment aanwezig en is eveneens verheugd de nieuwe club te kunnen begroeten. ,,Vroeger was ADO’20 de grootste club van Nederland”, weet Ladru. ,,Voor ons van de scouting is het van belang dat als de club een talent heeft dat ze die doorgeven aan ons.”

,,Grote talenten, hoe jong ze ook zijn, kan je niet houden bij je club”, weet Tan. ,,Als de dan naar Ajax gaat, straalt dat uit op je hele vereniging.”

Lees ook: Liveblog Ajax - NAC 3-1
Bekijk ook:
Mazraoui: 'Dit shirt ga ik inlijsten'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhe