Menu

Adriaanse: ''0-0 is gevaarlijke stand''

Co Adriaanse was tevreden over de eerste helft: ,,Toen hebben we goed gespeeld. We speelden prima positiespel en de passing naar voren kwam op het juiste moment. Dat resulteerde in kansen voor Zlatan en Wamberto. Kopenhagen werd in de tweede helft agressiever, waardoor bij ons Wamberto en Van der Meyde meer moesten verdedigen en daardoor was er minder dreiging naar voren."

Kopenhagen was precies zoals Adriaanse had verwacht. ,,Ze speelden exact hetzelfde als in de wedstrijd tegen Silkeborg. Op Poulsen na, want hij was geschorst. Kopenhagen vond ik een goede ploeg. Ze hebben in de eerste helft zeer compact verdedigd. In de tweede helft was het wat aanvallender. Wij konden weinig brengen, omdat ook Van der Vaart zich met verdedigen moest bezig houden. Wij hebben vanavond verdedigend goed gespeeld. Kopenhagen heeft een grote kans gehad en ik moet Fred Grim een compliment geven. 0-0 Is een goed resultaat, maar ook een gevaarlijke stand. Als Kopenhagen bij ons een keer scoort, dan moeten wij er al twee maken."

Maxwell liep bij Ajax warm om in te vallen. De Braziliaan kwam echter niet. ,,Tim de Cler leek lichtgeblesseerd en ik overwoog hem te wisselen. De blessure bleek mee te vallen, maar ik overwoog hem toch te wisselen want hij maakte op mij geen sterke indruk."

In de thuiswedstrijd moet Adriaanse zijn jonge pupil Van der Vaart missen: ,,Zo´n derde gele kaart is vervelend, want Rafael is een zeer goede speler en het is dan ook een aderlating voor Ajax dat hij er in Amsterdam niet bij is. Maar mijn bank is goed bezet met onder andere een Tsjechisch international Galasek daarop. O'Brien kan daarnaast ook op links spelen."