Menu

Adriaanse: ´4-4, juistere afspiegeling van spel´

Ajax-trainer Co Adriaanse vond 4-4 een juistere afspiegeling van het spel tussen Ajax en Feyenoord. Adriaanse meldde dat op de persconferentie na afloop van de met 3-4 verloren klassieker.

,,Het was een wedstrijd met twee totaal verschillende helften", had de trainer geconstateerd. ,,Het was een zeer spannend scoreverloop en er speelden twee ploegen met verschillende spelopvattingen."

,,In de eerste helft konden we, dankzij de prachtige grasmat, ons positiespel goed uitvoeren. We hielden Yakubu over en speelden goed voetbal. Hoewel we domineerden, waren we defensief wel kwetsbaar. Feyenoord kwam een keer over de middenlijn en dat was direct een doelpunt."

,,Het was jammer dat we niet op 3-1 kwamen. Van der Gun liet de mooiste kans liggen en ook Yakubu had kunnen scoren."

,,In de tweede helft deed Feyenoord het goed door met een echte linksbuiten te gaan spelen. Yakubu had veel problemen met hem, maar dat is geen schande. In het linkerverdedigingsblok hadden we grote problemen. Daardoor pasten we het een en ander aan. Van der Meyde zakte terug en Galasek ging voor het centrum lopen. Dan moest het een fluitje van een cent zijn om Feyenoord tegen te houden. Dat is niet gelukt."

,,Bert van Marwijk zei dat zijn ploeg in de eerste helft werd overlopen. Daar ben ik het niet mee eens. Zij werden overspeeld. Wij werden in de tweede helft volledig overlopen door de counters van Feyenoord. Ze hadden vrije doorloop, doordat er onvoldoende rugdekking was. En rugdekking mag je toch wel verwachten van een Roemeens international."

,,We kwamen nog terug tot 3-4 en Van der Vaart had zelfs nog een kans de gelijkmaker te maken. Daarom vind ik dat 4-4 een juistere afspiegeling van het spel was geweest."

,,Dit is niet een nog grotere dreun. We hebben wel vaker verloren. We moeten donderdag weer van Vitesse winnen, zoals we vandaag van Feyenoord hadden moeten winnen."