Menu

Adriaanse: "Ajax heeft meer talent, Celtic een beter team"

,,Ik ben blij met de manier waarop we gespeeld hebben en met de overwinning", liet Co Adriaanse weten tijdens de persconferentie na afloop van het met 1-0 gewonnen duel tegen Celtic. Daarmee was Ajax wel uitgeschakeld. ,,Maar ik ben teleurgesteld door het niet plaatsen voor de Champions League. Daar waren deze twee wedstrijden toch voor bedoeld."

Na de 1-3 nederlaag in de Arena, heerste Ajax in Glasgow tegen Celtic. ,,Celtic was slechter dan twee weken geleden en Ajax beter", had Adriaanse geconstateerd. ,,Het is jammer dat ze geen persoonlijke fouten hebben gemaakt, want die zijn in zulke wedstrijd meestal bepalend."

,,Celtic verdiende de winst", vond de Ajax-trainer. ,,Zij waren in Amsterdam beter dan wij. Hier in Glasgow hebben we goed gespeeld, het veld breed gehouden en we waren niet nerveus. Dit elftal toonde aan te kunnen vechten, vooral defensief. We waren niet bang om te voetballen."

De stand had anders kunnen zijn, vond Co ook. ,,Ik dacht dat we in de tweede helft een strafschop hadden moeten krijgen. Maar we hadden sowieso eerder moeten scoren."

Met Wamberto maakte de trainer een opvallend keuze. ,,Wamberto speelde in plaats van Van der Gun op nummer 10. Hij was aanvallend en in balbezit erg goed. Wamberto was in de diepte dreigend en creeerde individueel kansen door zijn dribbel en snelheid. Van der Gun kan het ook. Knopper is daarentegen een ander type speler. Daarom koos ik voor Wamberto."

De conclusie van de Amsterdammer luidde: ,,Ajax heeft meer talent, maar Celtic is als team verder dan wij.