Menu

Adriaanse: '' Ajax veel dominanter dan RKC''

Ook deze winst op RKC was uiteraard van groot belang voor koploper Ajax. Dat vond trainer Co Adriaanse uiteraard ook. ,,We spelen onze volgende competitiewedstrijd pas op 24 oktober. Doordat we vanavond wonnen, zijn we in ieder geval tot die dag koploper. Dat is van psychologisch belang."

Adriaanse legde de strijdwijze uit. ,,We wilden hetzelfde spelen als vorig jaar, vroeg druk zetten en het initiatief nemen. Toen ging dat niet, omdat RKC al heel snel scoorde. Nu ging dat uiteraard beter. Ik vond Ajax in de eerste helft veel dominanter dan RKC. Dat kwam wel tot uiting in de kansen maar niet in doelpunten. Wij hadden in die eerste helft zeker twee keer meer moeten scoren dan we deden."

,,Ik ben vooral tevreden over het middenveld dat positioneel heel sterk was. Uiteraard ben ik ook tevreden over Rafael van der Vaart, van wie niemand had verwacht dat hij zich zo snel zou ontwikkelen."

,,In de tweede helft zette RKC meer druk en werden de backs meer in stelling gebracht, waardoor Trabelsi en De Cler niet naar voren konden. We hebben RKC echter wel ver van het doel kunnen houden en het meeste gevaar kwam bij hen uit de corners. Toen kwamen de grote sterke mannen mee naar voren. Ons percentage balbezit was te laag. Dat kwam vooral doordat de middenvelders te weinig bijsloten. Dat de 2-0 nog valt is logisch, want RKC probeerde nog een gelijkspel te halen waardoor er ruimte voor ons ontstond. Trabelsi had nog lucht voor een pass op Pique die hem goed binnen schoot."