Menu

Adriaanse coacht zijn 400e wedstrijd in betaald voetbal

Voor Ajax-trainer Co Adriaanse is de wedstrijd van zondag tegen PSV ook voor hemzelf een bijzondere. Voor de 54-jarige Amsterdammer is het namelijk zijn 400e duel in het betaald voetbal. Als speler kwam hij tot een totaal van 176 duels.

Adriaanse begon in het seizoen 1984/1985 bij PEC Zwolle, dat toen in de eredivisie speelde. In dat eerst jaar kwam hij tot vier overwinningen en degradeerde hij met de Zwolse formatie. Maar na een jaar eerste divisie en 21 zeges loodste hij PEC weer terug naar het hoogste voetbalplatform van Nederland en continueerde dat verblijf het jaar erop.

Snel na het wisselen van het kalenderjaar 1987 in 1988 stapte Adriaanse op bij de Zwolse formatie en trok naar ADO Den Haag. Ook bij die club promoveerde hij van de eerste naar de eredivisie. In totaal coachte hij die formatie 129 duels, waarna hij hoofd opleidingen werd bij Ajax.

In 1997 verkoos Adriaanse toch weer gras onder de voeten en ging hij naar Willem II. Zijn topjaar beleefde hij in Tilburg in het seizoen 1998/1999 toen Willem II tweede werd in de nationale competitie door maar liefst 20 overwinningen te boeken en vijf keer gelijk te spelen. Na exact 101 wedstrijden in de eredivisie stapte hij daar een wedstrijd voor het einde van de competitie op.

Bij Ajax heeft de trainer momenteel 46 duels als coach achter zijn naam staan. Daarvan won hij er 26, verloor er 11 en speelde negen keer gelijk.