Menu

Adriaanse: ''Dit komt hard aan''

De eerste nederlaag van het seizoen was na de 5-1 afstraffing door SC Heerenveen een feit. ,,En dit verlies komt hard aan", kon trainer Co Adriaanse kort na aflo0p meedelen. ,,We moeten zien hoe de spelers dit verwerken in aanloop naar komende zondag als we tegen Willem II spelen."

,,Aanvallend lukte niets", analyseerde de trainer. ,,Dat was symbolisch voor het hele spel. De 5-1 is een terechte uitslag. Heerenveen kon veel beter uit de voeten op het gladde veld dan wij. Zij stoorden ook goed, waardoor wij geen tijd kregen het positiespel op een goede manier uit te voeren."

,,Voorin konden we veel te weinig druk zetten en op het middenveld was Heerenveen beter. Ik had in de eerste helft Rafael van der Vaart links op het middenveld staan en in de tweede helft stond hij op 10. Daar kwam hij toen keer op keer Radomski tegen."

,,Onze dekking was niet strikt genoeg, maar de vrije trappen van Nurmela waren wel fantastisch. Die jongen heeft zo´n goede traptechniek. Ik moet wel zeggen dat het verschil tussen het Heerenveen dat zondag tegen Groningen speelde en het Heerenveen dat wij vanavond troffen immens was. Maar vijf doelpunten tegen is veel te veel en mag niet gebeuren. Dit komt hard aan en we moeten eens kijken hoe de spelers dit verwerken naar komende zondag toe als we tegen Willem II spelen."