Menu

Adriaanse: ''Het lukt ons maar niet om na de 1-0 door te drukken''

Er leek na de goal van Rafael van der Vaart in de achtste minuut niks aan de hand. Ajax domineerde de wedstrijd en speelde het eerste half uur sterk. Er waren genoeg kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar zoals vaker deze competitie lukte juist het uitbouwen van de voorsprong ook deze wedstrijd weer niet.

"Het is een gebrek aan ervaring dat deze ploeg keer op keer de voorsprong niet weet uit te bouwen. We beginnen elke wedstrijd erg sterk, maar meestal verslappen we na een half uur. Na de eerste goal weten we niet door te drukken en als we vervolgens een goal tegen krijgen dan hebben we moeite dit om te zetten in positiviteit. Dat heeft te maken met een gebrek aan ervaring", gaf Co Adriaanse tekst en uitleg op de persconferentie.

Een ander belangrijk terugkerend probleem dat de ploeg achtervolgt, is het slechte optreden bij dode spelmomenten. In de afgelopen wedstrijden scoorden tegenstanders uit vrije trappen en/of corners. Adriaanse onderkent het probleem, maar ziet niet direct een oplossing. "Elke speler weet zijn verdedigende en aanvallende taken bij corners en vrije trappen. Hier trainen we op en het staat op papier. Op zich is het niet zo moeilijk natuurlijk."

Ajax-NAC kreeg vanmiddag een speciaal tintje; Kevin Bobson begon in de basis en Youssouf Hersi viel in de tweede helft in. Johnny Heitinga moest zich over Bobson ontfermen en dat ging hem redelijk goed af, vond Adriaanse. "Ik ken Kevin natuurlijk heel erg goed uit de jeugdopleiding. Vandaag heeft hij goed gespeeld. Ik denk dat Johnny en Kevin in evenwicht waren met misschien een licht overwicht voor Johnny."

Youssouf Hersi mocht van NAC-trainer Ten Cate het laatste kwartier laten zien waarom hij volgend jaar weer in de Arena moet voetballen. Adriaanse vond hem goed invallen en is blij met de ontwikkeling die Hersi op dit moment doormaakt. "Spelen bij NAC is heel goed voor zijn ontwikkeling. In Breda komt hij aan zijn speelminuten toe."

NAC-trainer Henk ten Cate was op zijn beurt trots op zijn ploeg. "We hebben nu de grote drie verslagen en ik geloof dat dit de eerste keer is dat NAC uit bij Ajax wint. In het begin durfden we niet te voetballen. Vooral de opbouw van achteruit ging niet goed. Later konden we het achterin gesloten houden en kregen we veel kansen, maar we hebben er ook te veel weg gegeven. Het had vandaag ook wel 4-6 kunnen zijn! De ploeg heeft vandaag hard gewerkt en ze hadden veel voor elkaar over."