Menu

Adriaanse: ''Ik had een grotere uitslag verwacht''

17.750 Toeschouwers zagen Ajax donderdag 20 september met 2 - 0 van Apollon Limassol winnen. Een karige overwinning in een wedstrijd die trainer Co Adriaanse niet tevreden stemde. Lichtpuntje was het Europese debuut van verdedigend talent Heitinga.

Adriaanse:"De eerste helft was absoluut niet goed. We hadden verwacht dat Limassol met twee spitsen zou spelen. Door blessures speelden ze maar met één spits, daardoor hadden we achterin eigenlijk een man teveel en op het middenveld een man te weinig. In de rust hebben we dit opgelost door Maxwell in te brengen. Toen ging het een stuk beter. We konden hierdoor meer druk naar voren uitoefenen. In de eerste helft had ik inderdaad Heitinga kunnen wisselen. Dat heb ik niet gedaan, want dat vond ik niet correct, aangezien het zijn Europese debuut was."

Adriaanse was verder verre van tevreden over de uitslag. "We hebben geen kansen weggegeven, maar ik had een grotere uitslag verwacht. Onze spitsen hadden voorin teveel balverlies. Op links zat Mido verder niet goed in de wedstrijd. Zlatan en Machlas kwamen teveel naar de bal toe en hadden meer de diepte moeten zoeken. Ze zullen dit op bepaalde momenten meer moeten doen en in een duel de opening forceren."