Menu

Adriaanse: ''Ik vond het te vroeg om na 20 minuten twee spelers te wisselen''

Weer lukte het Ajax niet om PSV in eigen huis te verslaan. De laatste overwinning dateert van 1995 toen Kluivert Ajax in het Olympisch stadion naar een overwinning schoot. De 1-3 betekent dat Ajax in de laatste twaalf onderlinge duels in de eredivisie niet een keer van PSV wist te winnen. En dat komt hard aan.

Op de persconferentie analyseerde Co Adriaanse de wedstrijd met twee Ajax-gezichten. "Ik heb voor dit systeem gekozen op basis van de beschikbare spelers. Yakubu en Trabelsi konden bijvoorbeeld weer meedoen. Daarnaast is PSV een topploeg en daarom zijn we in de eerste helft uitgegaan van de nul houden. Van der Vaart was de vrije man op het middenveld en moest bij Zlatan en Wamberto sluiten. In deze rol is hij op zijn best. In de eerste helft lukte dit echter totaal niet. We speelden in balbezit heel verkrampt. PSV deed het de eerste helft erg goed. We zijn niet of nauwelijks in balbezit geweest. Ik vond het echter te vroeg om na 20 minuten al twee spelers te wisselen."

De tweede helft kreeg het publiek een heel ander Ajax te zien. Van der Meyde en Mido werden ingebracht en dat zorgde voor de broodnodige agressiviteit in de ploeg. "De tweede helft speelden we met vier spitsen en was er veel meer strijd. Wanneer Wamberto de kans op 1-2 maakt dan is er op dat tijdstip nog de mogelijkheid op 2-2. Nu werd PSV op de counter gevaarlijk, wat resulteerde in de derde goal. Na dit verlies is het zaak om rustig te blijven. De buitenwereld zal dit als een crisis zien, maar vergeet niet dat dit een hele jonge ploeg is waarvan de meeste spelers pas rond de twintig zijn.", aldus Adriaanse.