Menu

Adriaanse: '' Je moet een beetje geluk hebben''

Trainer Co Adriaanse was een tevreden man nadat ook de derde uitwedstrijd van het seizoen (na Celtic en Feyenoord) tegen FC Twente in winst werd omgezet.

Adriaanse had uiteraard de complimenten klaar voor zijn protegé John van ´t Schip. ,,Twente heeft goed gespeeld. Zij hadden veel balbezit, wat ook de bedoeling van ons was. Zaak was geen kansen weg te geven en dat hebben we niet gedaan."

,,Dankzij een foutje van Boschker konden we scoren. Zlatan was goed doorgelopen, waar velen alweer op de weg terug zouden zijn. In de tweede helft moest Twente wel opportunistischer gaan spelen, waardoor wij wat meer ruimte kregen."

,,De blessure van Vierklau was een aderlating in het centrum. Yakubu is toch een centimeter of 20 kleiner dan Vierklau, maar ik ben zeer tevreden over hem."

Tegen Roda JC was Chivu nog de eerste strafschopnemer. Nu ontfermde Knopper zich over de bal. Adriaanse: ,,Ik ben degene die Knopper had aangewezen. Shota was de nummer 1 voor de strafschoppen, maar hij is verkocht. Nu is Knopper een en Chivu twee."

Het nieuwe systeem werpt zijn vruchten af met zes punten uit twee duels in de competitie. ,,We zullen per wedstrijd kijken welk systeem we hanteren. Het is niet zo dat ik in thuiswedstrijden per se weer met buitenspelers moet aantreden, als Maxwell en Trabelsi ook op kunnen komen. Als iedereen fit is, heb ik meer mogelijkheden. Maar ik vind het knap hoe in dit systeem wordt gepresteerd. Het is toch nieuw en er zijn ook nieuwe spelers die het moeten uitvoeren."

Een van die nieuwelingen was Johnny Heitinga die voor het eerst in de basis stond. ,,Johnny heeft het goed gedaan. Hij heeft toch De Witte vrijwel uitgeschakeld. Alleen die gele kaart was dom, dat moet eruit."

De uitslag van 0-2 verblindde Adriaanse niet voor de realiteit. ,,We hebben geluk gehad, want als zo´n bal van Houwing erin gaat, heb je een heel andere wedstrijd."