Menu

Adriaanse: ''Kopenhagen heeft gevaarlijke spitsen''

Twee keer heeft de technische staf van Ajax de verrichtingen van FC Kopenhagen, donderdag tegenstander in de tweede ronde in de UEFA-Cup, lijfelijk aanschouwd. Wat vooral opviel was het aantal oudere, ervaren spelers. ,,En Kopenhagen beschikt over drie goede spitsen, Zuma, de kopsterke Roll en Fernandez, de Coen Dillen van Denemarken. Hij is topscorer allertijden." Pius Ikedia is bij Ajax als negentiende man aan de selectie toegevoegd.

Ajax wordt in Kopenhagen toegejuicht door in ieder geval 1059 eigen supporters. Zij zullen vooral een wat ouder team van de thuisploeg aanschouwen, als we Adriaanse mogen geloven. ,,De meeste spelers van Kopenhagen hebben veel ervaring, opgedaan in Engeland en Italië. Technisch en tactisch zit het team goed in elkaar. Dat heeft Lazio Roma ook ondervonden."

,,Maar tegen Lazio stond het echte Kopenhagen er. Daar hebben we twee banden van en die zullen de spelers zo snel mogelijk gaan zien. Daar krijgen ze een goed beeld van de ploeg. Afgelopen zondag heb ik ze in de uitwedstrijd tegen Silkeborg gezien, maar dan krijg je toch een ander beeld. Toen hadden ze een drie uur durende busreis achter de rug en raakten ze al snel een speler kwijt met een rode kaart."

Bij Ajax wordt de selectie gevormd door: Fred Grim, Joe Didulica, Hatem Trabelsi, Yakubu, Maxwell, John O'Brien, Tomas Galasek, Richard Knopper, Rafael van der Vaart, Andy van der Meyde, Nikos Machlas, Mitchell Pique, Wamberto, Zlatan Ibrahimovic, Cristian Chivu, Andre Bergdolmo, Tim de Cler, Johnny Heitinga en als negentiende man Pius Ikedia.