Menu

Adriaanse: ´Met deze zege zijn we er nog niet´

Ajax-trainer Co Adriaanse vond de 3-1 overwinning die Ajax zondagmiddag behaalde op FC Twente een terechte winst. ,,Als je in deze fase van de competitie zit en je kijkt naar het programma en de historie, dan blijkt dat de ploegen die de opdracht hebben te winnen dat ook doen. Door zelf te winnen zijn we niet afhankelijk van anderen. Maar met deze zege zijn we er nog niet."

,,Wij speelden zonder een linksbuiten. Wamberto vind ik de laatste weken minder en een alternatief heb ik niet. Ondanks dat kwamen we voor, ik geloof de vierde keer, snel op achterstand."

,,Ik koos voor Yakubu voor de verdediging omdat ik bij Twente Vennegoor of Hesselink en Houwing verwachtte. Als ik ze er door waren dan stonden Pasanen en Chivu direct een tegen een."

,,Zelf hadden we diverse mogelijkheden tot kansen te komen. Vooral Ikedia was ongrijpbaar. Maar of de voorzet was niet goed of de bezetting voor het doel was onvoldoende. Net voor rust scoort Tim de zeer belangrijke 1-1."

,,In de tweede helft heb ik Machlas gebracht. Hij is nog niet klaar voor een hele wedstrijd. Het verlossende doelpunt kwam van Tomas en Nikos bewees voor wat een enorme waarde hij is. Toen was het afgelopen."

Voordat Ajax in Twente arriveerde, had de ploeg wederom een klein trainingskamp achter de rug. ,,De spanning binnen de groep is groot", zei Adriaanse. ,,Dat is het eigenlijk al sinds Groningen-uit. De druk is groot om de wensen van de supporters waar te maken. Maar we zijn er nog niet. We moeten zondag van AZ winnen, dan pas kunnen we zeggen of we Europees voetbal gaan spelen."