Menu

Adriaanse: ''Misschien had ik de eerste helft moeten beginnen, zoals ik de tweede begon.''

Ajax ontsnapte in 1997 ternauwernood aan uitschakeling in de tweede ronde van het UEFA Cup toernooi. Het was toen Shota Arveladze die Ajax behoedde van een drama. In Udinese passeerde hij met een prachtig krullend schot keeper Turci en zorgde voor de 2-1. Vandaag nam Shota afscheid van Ajax en zijn vroegere club van het UEFA Cup toernooi.

Co Adriaanse had het zich de laatste minuten van de tweede helft waarschijnlijk net zoals in 1997 voorgesteld. Waar Arveladze Ajax in de laatste minuten redde, faalde Nikos Machlas op twee meter van de goal.

Adriaanse was dan ook zichtbaar aangeslagen op de persconferentie: "Misschien had ik de eerste helft moeten beginnen, zoals ik de tweede helft begon. Maar dat weet je natuurlijk nooit van te voren."

Ajax speelde vanaf het begin zonder overtuiging. Adriaanse had er geen verklaring voor. "We zijn veel te onrustig begonnen. De opbouw van achteruit was te nerveus en we konden Wamberto niet bereiken. Niet op het middenveld en niet bij de afvallende bal.

Verder hadden we vooral aan de rechterkant veel problemen. De vorm was er niet vandaag. In de rust heb ik geprobeerd dit te repareren. In de eerste vijftien minuten van de tweede helft hadden we meer grip op de wedstrijd en speelde we goed. Daarna zakte het snel weg. Ik heb nog overwogen te wissselen, maar als het 0-0 staat weet je dat je misschien nog een half uur moet.

De vrije trap die Kopenhagen kreeg ontstond door slordig optreden bij het uitverdedigen van eerst Fred Grim en daarna Tim de Cler. "Deze vrije trap waaruit het doelpunt kwam, ontstond door knulligheid van onze kant. Daarna hadden we te weinig tijd om dit nog recht te zetten, hoewel Nikos nog een goede kans kreeg. Over twee wedstrijden gezien, gaat Kopenhagen verdiend door."