Menu

Adriaanse: ''Natuurlijk is zo''n prijs leuk''

Co Adriaanse was een tevreden man na de winst van Ajax in het Amsterdam Tournament. ,,Dit is een leuke prijs. Het zijn natuurlijk geen kleine jongens. Liverpool was zelfs al langer in de voorbereiding dan wij. Dit is goed voor de supporters, die trouwens erg enthousiast waren. Ze gaven steun waar nodig."

Adriaanse had lovende woorden over voor de wedstrijd. ,,Die was geweldig. We speelden snel en goed. Vooral in de tweede helft kon je zien dat Ajax fysiek goed in vorm is. We speelden weliswaar hetzelfde concept als tegen AC Milan, maar Liverpool heeft een andere speelstijl als de Italianen. Mido en Van der Meyde deden het overigens beter dan in de eerste wedstrijd, al stonden ze toch nog af en toe op een lijn met Zlatan en Nikos."

,,Nikos heeft de laatste tijd in training wel geleerd wat werken is. Maar hij blijft het natuurlijk wel op zijn Grieks doen. Zlatan deed het beter dan in de eerste helft met een sublieme actie. Vooral Daniel Cruz vond ik goed. Hij had de overtuiging. Hij speelde zo goed dat ik hem de hele wedstrijd heb laten staan."

Hoewel Adriaanse content was met de zege in het toernooi, bleef hij realist. ,,Als Fred Grim niet twee goede reddingen had verricht tegen AC Milan, of als we die derde goal niet hadden gemaakt, hadden we hem niet gewonnen."

Maar zo blijft het natuurlijk in elke wedstrijd. Arveladze scoorde wel en Ajax won het Amsterdam Tournament.