Menu

Adriaanse niet tevreden over resultaat

Ajax-trainer Co Adriaanse was na afloop van de wedstrijd tegen De Graafschap ontevreden over het resultaat. ,,Vooraf hadden we gezegd dat we hier drie punten moesten halen. Ook als we terug kijken op de wedstrijd, hadden we moeten winnen."

,,In de eerste helft hebben we zeer goed gespeeld, alleen de een-na-laatste pass kwam net niet aan. Als we het veldoverwicht hadden kunnen uitdrukken in twee doelpunten dan was het klaar geweest. In de tweede helft gingen we opportunistischer spelen, met een extra spits naast Machlas en nog een erachter. Uit een onterechte vrije trap, er was bij Galasek niets aan de hand, komen we dan achter. Dan is er zo weinig tijd om nog te scoren, dus is het goed dat we direct scoren. Daarna gingen we op de winst spelen. We kregen nog mogelijkheden, maar die werden niet benut."

Adriaanse legde ook de plotselinge afwezigheid uit van drie last-minute blessures. ,,Knopper kreeg vrijdag spontaan last van een heupblessure en had zaterdag te veel pijn om te trainen. Bergdolmo had zaterdag na de warming-up pijn onder in zijn rug gekregen en kon niet voluit. Een gouden regel bij mij is dat wie niet voluit traint op zaterdag, die speelt niet. Mido was niet wedstrijdfit, dus neem ik hem ook niet mee. Het is logisch dat hij een terugval heeft, hij heeft een ernstige blessure gehad."