Menu

Adriaanse ´Nooit een greintje mazzel´

,,We hebben nooit eens een greintje mazzel", verzuchtte Ajax-trainer Co Adriaanse na het 2-2 gelijkspel tegen RKC in Waalwijk. Door het mistasten van Fred Grim stond Ajax al binnen een minuut op achterstand. In de 12e kwamen de Amsterdammers met 2-0 achter, maar nog voor rust was het uitblinker Richard Witschge die zijn ploeg weer hoop gaf, 2-1.

Nadat Ikedia direct na rust voor 2-2 had gezorgd leek het mee te zitten. Maar er veranderde niets meer aan die stand. ,,Het hele seizoen heeft het eigenlijk nog niet meegezeten´´, vond Adriaanse. ,,Als ik kijk hoe vaak ik met Willem II in die drie jaar mazzel heb gehad en hoe weinig mazzel we nu hebben. Dat is een groot verschil."

,,Door het slechte begin tegen RKC hebben we de tweede plaats wederom niet in eigen hand. Maar we krijgen de concurrenten Feyenoord en Vitesse nog thuis. Dus alles is nog mogelijk."

Over O´Brien was Adriaanse tevreden. ,,Hij is de beste rechtsback tot nu", oordeelde de trainer over de Amerikaan. John O´Brien zelf vond het ´lekker om weer te spelen´.

Adriaanse verweet zijn ploeg niets. ,,Richard blunderde in het begin, maar maakte het goed met zijn doelpunt. Hij speelde verder goed. Ook de zeven jonge spelers hebben alles gegeven. We missen alleen de finesse om te winnen."